Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko

Sufinancirani priključci na odvodnju od 80 do 100 posto

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Zbog najveće investicije u povijesti grada različiti radovi izvodili su se na području 15 naselja, a trenutno je otvoreno je 18 gradilišta

Vezano za izgradnju i rekonstrukciju mreže vodoopskrbe i odvodnje u gradu Jastrebarskom, u naseljima obuhvaćenima projektom postavit će se kućni kanalizacijski priključci. Za 80 posto građana koji ispunjavaju sve tehničke uvjete priključak će se izvesti besplatno, dok je kod nekih priključaka potrebno izvršiti dodatne radove. Tim će građanima iznos biti pokriven u iznosu od 80 posto.

Radovi će se provoditi u Gornjem i Donjem Izimju, Novakima Petrovinskim, Petrovini, Volavju, Gornjoj i Donjoj Reki, Prhoću, Gornjem Desincu, Domagoviću te u Zagrebačkoj ulici u Jastrebarskom. 

Na kraju projekta postotak građana priključenih na kanalizacijsku mrežu iznosit će 97 posto tamo gdje je izgrađena mreža vodoopskrbe i odvodnje te se stvara novih 4000 korisnika kanalizacijske mreže.

Na sjednici Gradskoj vijeća Jastrebarsko Vijećnici podržali da se Županiji daruje zemljište za gradnju škole

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u pokusnom je radu, a njime će se omogućiti dodatna zaštita okoliša zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji i trećem stupnju pročišćavanja.

Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko najveća je investicija u povijesti grada. Različiti radovi 
izvodili su se na području 15 naselja. Otvoreno je 18 gradilišta i izgrađeno više od 40 km kanala i kolektora, zajedno s crpnim 
stanicama, vodospremama, retencijskim bazenima i kišnim preljevima.

Nakon polaganja vodovodnih i kanalizacijskih cijevi izvedeni su i radovi sanacije i asfaltiranja prometnica. Asfaltirano je više od 32 kilometra prometnica, od čega su za oko 26 kilometara osigurana sredstva iz proračuna Grada Jastrebarskog.