Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Jesen i zima u Dubrovniku – Grad organizira brojna događanja za posjetitelje

Sve pršti od festivala – Good Food, Turizam i Zimski festival!

Događanja u Dubrovniku
1/3
Foto: Grad Dubrovnik
Već je poznat program petog Dubrovačkog zimskog festivala koji počinje 1. 12. paljenjem prve adventske svijeće i koncertom P. Graše

Razloga za posjetiti Dubrovnik uvijek ima. Uz Festival turizma početkom studenog, listopad će biti obilježen dobrom hranom.

Turistička zajednica grada Dubrovnika i ove godine, peti put, organizira gastronomsku poslasticu Good Food Festival, od 15. do 21. listopada. Organizirane su i radionice poput pripremanja dubrovačkih slastica te jela tradicionalne hrvatske kuhinje, ali i radionica food stylinga i fotografije hrane. Središnji događaj Festivala bit će večera sa celebrity chefom, koja se osim gurmanskog doživljaja, savršeno nadopunjuje glazbenom pratnjom.

Autobusna stanica u Sustjepanu Investicija Autobusna stanica u Sustjepanu u funkciji

Promotivne cijene

Ovogodišnji Good Food Festival u svom bogatom programu sadrži zanimljive prezentacije, radionice, predavanja, gastro ture, tematske večere te tradicionalni Sajam zdrave hrane na Pilama.

Vrhunac Good Food Festivala je poznata Dubrovačka trpeza duž cijelog Straduna na kojoj će se predstaviti brojni dubrovački hoteli i restorani, slastičari i ugostitelji. Uz Dubrovačku trpezu ove godine humanitarnu namjenu ima i bogati, raznovrsni brunch koji organizira hotel Rixos Libertas Dubrovnik. Brojni dubrovački restorani nudit će zanimljive menije po promotivnim cijenama.

Jesen donosi i četvrti međunarodni Festival turizma od 7. do 10. studenog, koji u Dubrovnik dovodi CBS-ovu zvijezdu, novinara Petera Greenberga, višestrukog dobitnika nagrade Emmy, u turističkoj industriji poznatog kao “putnički detektiv”. On će biti glavni govornik na konferenciji o prilikama i izazovima cruise turizma.

Orlandov stup Dubrovnik Natječaj za dizajn vizualnog identiteta 'Orlandova godine', najboljima novčane nagrade

U subotu, 1. prosinca 2018. paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete bit će otvoren 5. Dubrovački zimski festival, a uslijedit će koncert Petra Graše organiziran u suradnji sa Star produkcijom.

Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre već objavljuju programske naglaske petog Dubrovačkog zimskog festivala, a vrhunac su veliki koncerti na najljepšoj svjetskoj pozornici – Stradunu, gdje će na Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca nastupiti Prljavo kazalište. Kolendavanje, ali i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja preko Straduna do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran glazbeni program uživo uz gastronomsku ponudu na kućicama.

Torta Party na Stradunu

Dubrovački simfonijski orkestar priredit će veliki Božićni koncert 22. prosinca u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik. Nastupit će s brojnim dubrovačkim glazbenicima, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić te sopranistica Martina Zadro.

Na radost najmlađih, u organizaciji TZ-a Grada Dubrovnika održat će se Božićna bajka, a sladokusce će razveseliti humanitarni Torta Party na Stradunu.

Dubrovnik turistički porasti i u gradu i županiji Dubrovnik s tri milijuna noćenja ranije nego lani

Poznat je i program dočeka Nove godine na Stradunu. Tako 29. 12. nastupaju The Gypsy Kings, a 30. 12. Opća opasnost. Spektakularnoj novogodišnjoj noći na Stradunu prethodit će dječji doček na kojem će nastupiti Mia Negovetić i Super cover band, a u Novu 2019. će Dubrovčane i goste uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Toni Cetinski. Vrhunski glazbenici na najljepšoj svjetskoj pozornici i impresivan vatromet točno u ponoć osigurat će nezaboravan početak Nove godine na Stradunu. Prvog dana 2019. Dubrovački simfonijski orkestar održat će tradicionalni koncert u podne na Stradunu, a u večernjim satima 1. siječnja nastupit će Klapa Rišpet.

dom zdravlja Jednostavan za korištenje Donacija Grada za nabavku analizatora krvi za djecu