Izbornik
Naslovnica Gradovi
Riješen dugogodišnji problem s krovištem doma DVD-a

Svi seljani koji su mogli uključili su se u radnu akciju popravka krovišta

Predsjednik DVD-a Komuševac Dario Perčec ponosan je na izuzetno visok odaziv mještana na ovu važnu akciju
Foto: Čazma

Grad Čazma već nekoliko godina sustavno obnavlja mjesne i vatrogasne domove u prigradskim naseljima, a tamo gdje sami mještani pokažu interes za obnovu i gdje se uključe u sam proces obnove sve se odvija brže i kvalitetnije.

– Komuševac je odličan primjer, ali i u drugim selima imamo sličnih iskustava. Domovi su dostupni za korištenje svim stanovnicima naselja, ali o njima također treba brinuti, ne ih zloupotrebljavati, uništavati i zapuštati – napomenuo je gradonačelnik Dinko Pirak te još jednom istaknuo svoje zadovoljstvo suradnjom s članovima DVD-a Komuševac i mještanima ovog prigradskog naselja koje je pokazalo odličnu inicijativu, slično kao mještani Bosiljeva, Općevaca, Dabaca i drugih prigradskih naselja, koji su se također aktivno uključili u obnovu svojih mjesnih domova.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Komuševac riješilo je dugogodišnji problem s krovištem svog doma zahvaljujući suradnji Grada Čazme i mještana. U svrhu rješavanja ovog problema Grad Čazma omogućio je nabavu potrebnog materijala za obnovu krova, dok su se članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Komuševac angažirali u akciji uklanjanja starog crijepa i postavljanja novog. Predsjednik DVD-a Komuševac, Dario Perčec, ponosan je na izuzetno visok odaziv mještana na ovu važnu akciju.

– Svi mještani našeg sela koji su mogli doći na radnu akciju su se uključili. Bili su ne samo članovi DVD-a nego i drugi seljani koji nisu pripadnici DVD-a Komuševac. Okupilo nas se čak do trideset i cijeli tjedan je tko god je mogao sudjelovao na neki način – rekao je Perčec. Za potrebe obnove iz proračuna Grada Čazme ovom je prilikom izdvojeno 8500 eura. 

Kako bi se osigurali svi propisani uvjeti za sigurnost polaznika Dječjeg vrtića, na ulazu u parkirališni prostor postavit će se rampa, ističe gradonačelnik Josip Mišković POPOVAČA U vrtić se prijavio veći broj djece pa uređujemo novi prostor kanalizacija U Starigradu i Draganovcu Novi priključci na kanalizaciju za 250 kućanstava Proslava dani vina jastrebarsko Jastrebarsko slavi 30 godina održavanja Dana vina