Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
KOPRIVNICA

Teška mehanizacija danas stiže u devet koprivničkih ulica

Foto: OZREN ŠPIRANEC/GLAS PODRAVINE
Do srijede će biti zatvoren i ulaz u Svilarsku u centru grada, a do kraja veljače za promet ostaje zatvoren spoj Nemčićeve i Florijanskog trga

U ponedjeljak počinju opsežni radovi na rekonstrukciji sustava odvodnje u više gradskih ulica, izvijestile su protekli tjedan Koprivničke vode.

Konkretnije, u čak devet ulica na području Koprivnice od danas počinje dolaziti teška građevinska mehanizacija i kreće prekapanje kolnika i nogostupa. Sve će trajati do kraja lipnja pa se stanari i svi sudionici u prometu mole za strpljenje u ta četiri i pol mjeseca radova.

Otežan promet

"Obavještavamo stanare ulica Rudolfa Horvata, Grgura Karlovčana, Antuna Mihanovića i Dubovec u Koprivnici da će u ponedjeljak započeti radovi na rekonstrukciji sustava odvodnje u sklopu projekta 'Rekonstrukcija sustava odvodnje otpadnih voda grada Koprivnice' aglomeracije Koprivnica. Završetak radova predviđen je do 30. lipnja. Radovi po pojedinim ulicama izvodit će se u skladu s dinamikom izvođenja radova vezano na projekt rekonstrukcije vodoopskrbnog sustava navedenog područja koji je također dio projekta Aglomeracije Koprivnica.

Također, obavještavamo stanare Preložne ulice te ulica Tome Šestaka, Tome Blažeka, Josipa Reša i Slavka Kukeca da će 20. veljače početi rekonstrukcija sustava odvodnje u sklopu projekta aglomeracije. Radovi rekonstrukcije sustava odvodnje izvodit će se četiri mjeseca, točnije do 15. lipnja. Molimo stanare i ostale sudionike u prometu da uvaže ovu obavijest ako bude kraćih zastoja prilikom radova, odvoza/dovoza materijala i strojeva na gradilište", naglašavaju u Koprivničkim vodama.

I u središtu grada dodatno je otežan promet zbog nastavka radova na uređenju glavnih gradskih trgova i spojeva na okolne ulice. Od prošle srijede tako zatvorena je Svilarska, ulica u strogom centru Koprivnice, i to zbog asfaltiranja dijela prometnice koji se proteklih tjedana obnavljao.

Kako su prošli tjedan izvijestili iz gradske uprave, od srijede 15. veljače do srijede, 22. veljače za promet će biti zatvoren ulaz u Svilarsku ulicu od strane Florijanskog trga radi pripreme i kasnijeg asfaltiranja navedenog dijela prometnice.

"Ulaz u Svilarsku i Generalićevu ulicu bit će omogućen kroz prolaz od strane Trga bana Josipa Jelačića. Radi sigurnosti svih sudionika u prometu, vozače molimo na dodatan oprez prilikom korištenja ulaza i izlaza prema Trgu bana Josipa Jelačića", obavijestila je gradska uprava.

Istodobno zahvaljuju građanima i sudionicima u prometu na razumijevanju te pozivaju na strpljenje i oprez u idućim danima, dakle do srijede.

No spoj Nemčićeve i Florijanskog trga bit će i dalje zatvoren. U sklopu rekonstrukcije središnjih gradskih trgova obuhvaćena je i obnova prometnice koja prolazi uza sam Zrinski trg, a odnosi se na spoj Nemčićeve ulice i Florijanskog trga s odvojkom prema Svilarskoj.

Radovi na rekonstrukciji tog dijela prometnice počeli su lani potkraj studenoga i trebali su trajati otprilike mjesec dana. No, kako to obično biva, pojavile su se nepredviđene teškoće jer je nakon skidanja sloja asfalta ustanovljeno da je ispod nasuta zemlja, bez propisane šljunčano-pješčane podloge. Radovi bi ipak trebali biti dovršeni do kraj veljače.

Obnova trgova

Kad je riječ o obnovi glavnih gradskih trgova koji su prema prvotnome planu i potpisanom ugovoru s izvoditeljem radova trebali biti dovršeni u prosincu, zbog nepredviđenih radova i stanja u 'podzemlju', ali i problema s dobavom materijala, rok za dovršetak produžen je do 31. ožujka. Imat ćemo, dakle, uskrsno otvorenje uređenih trgova (Uskrs ove godine pada 9. travnja).

KOPRIVNICA Grad na javnoj dražbi prodao 12 gradilišta za čak 516.000 eura ODVAJANJE OTPADA Održane radionice Reciklirka i Kompostirke u vrtićima DODIJELJENE AKREDITACIJE Tri škole dobile akreditaciju za Erasmus, ‘Nemčić’ među tri najbolje u državi