Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novi projekt u Koprivnici

U osnovnim školama otvorili volonterske točke

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Nadam se da će prikupljanje odjeće, hrane i školskog pribora svima biti korisno iskustvo, rekla je ravnateljica Crvenog križa

U koprivničkim gradskim osnovnim školama u sklopu projekta "Volimo volontiranje" otvorene su volonterske točke. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa iz Koprivnice u suradnji s partnerima - Gradom Koprivnicom, Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije "Rad na dar", OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, OŠ “Đuro Ester” i OŠ “Braća Radić”, a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda.

Komunalac Spajanje, podjela i prodaja poslovnih udjela U Komunalac će moći ući i općine koje žele koprivnički standard

U Gradskoj upravi kažu da su otvorenjem volonterskih točaka članovi volonterskih grupa dobili mjesto za okupljanje i rad, na kojem će osmišljavati i provoditi aktivnosti prikupljanja donacija u svojim školama te njegovati i promicati volontiranje.

– Zahvaljujući suradnji s osnovnim školama i želji da i učenici volontiraju, pokrenuli smo ovaj projekt u školama. Europskim sredstvima kupili smo laptop, tablete, fotoaparat, stol, stolce, ormar i košaru za svaku od škola, kako bi učenici volonteri mogli krenuti s prvim akcijama skupljanja donacija. Nadam se da će prikupljanje odjeće, hrane i školskog pribora svima biti korisno iskustvo – rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev. Vrijednost opreme za svaku školu je oko 26.000 kuna. Volonterske točke otvorila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.     

Mišel Jakšić Najveća investicija Do kraja godine odobrenje projekta aglomeracije