Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Demografska mjera u Jastrebarskom

U ovoj godini 60.000 eura za naknade za opremu novorođenčadi

Naknada je 400 eura za prvo i drugo te 930 eura za treće i svako sljedeće novorođenče
Foto: DANNY LAWSON/PRESS ASSOCIATION

I u ovoj će godini Grad Jastrebarsko sufinancirati naknade za opremu novorođenog djeteta koje iznose 400 eura za svako prvo i drugo te 930 eura za treće i svako sljedeće novorođeno dijete u obitelji. Uvjet za pravo na naknadu je da je barem jedan od roditelja u Jaski prijavljen barem šest mjeseci, dok se u drugim sredinama radi i po nekoliko godina.

– Nastojimo osluškivati potrebe naših sugrađana, ali i onih koji su odabrali Jastrebarsko za svoj novi dom. Stoga ćemo se truditi i podići standard ulaganja u obitelji i djecu. Žao mi je što to ne rade i državne institucije, a konkretan primjer vidimo u provedbi programa sufinanciranja troškova stanovanja za mlade obitelji i mlade osobe Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji je bio dobra ideja, no zbog loše postavljenih kriterija pravo na tu naknadu u našem su gradu uspjele ostvariti samo dvije obitelji – istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel. U 2023. podnesena su 123 zahtjeva za naknadu za opremu novorođenog djeteta, a za 2024. godinu ukupno je planirano 60.000 eura.

Na stručnoj praksi bili su djelatnica Željka Brozović i djelatnik Hrvoje Selenić, a kao predstavnica VIDRA-e na stručnoj praksi bila je djelatnica Katarina Ivanac Usavršavanje Djelatnici VPŽ-a na praksi u Bruxellesu VELIK JE interes za obrtnička zanimanja, Građevinska škola ove je godine morala otvoriti dodatni razred, a od školske godine 2017./2018. do danas 27 posto učenika više upisalo se u strukovne škole Sajam posjetili su učenici iz 145 škola Na Sajmu obrtničkih zanimanja predstavile se 22 strukovne škole Posljednjih šest mjeseci 40 osoba educiralo se u programima Blender i Unity. Edukacija je završena IZRADA VIDEOIGARA Hrvatskoj gaming sceni pridružuje se 40 novih gamedevelopera