Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
ZAPREŠIĆ

Ulaganja u prostore, vozni park i opremu Doma zdravlja

1/3
Foto: Zaprešić
Kroz ordinaciju školske i sveučilišne medicine godišnje prođe 5000 djece

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije obnovio je i kompletno uredio prostore Doma zdravlja u Zaprešiću koje koristi za potrebe Službe za epidemiologiju te Službe za školsku i sveučilišnu medicinu, priopćeno je. Ukupna vrijednost investicije je 115.000 eura, a novouređene prostore obišli su zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Građevinski radovi

U prostorima koje koriste navedene službe obavljeni su građevinski radovi koji su obuhvatili uređenje zidova, podova i stropova, elektroinstalacija s novim led rasvjetnim tijelima, instalacija vodovoda, kanalizacije i sanitarnog čvora, te zamjenu unutarnjih vrata, a nabavljen je i novi namještaj. Samo kroz ordinaciju školske i sveučilišne medicine godišnje prođe gotovo 5000 učenika, ali i značajan broj studenata, dok ordinacija Službe za epidemiologiju na godišnjoj razini zaprimi preko 4800 briseva, uzoraka urina i stolice. Ove brojke, napominju, dovoljno govore u prilog potrebi obnove s ciljem da se korisnicima, prvenstveno građanima Zaprešića i susjednih općina, osigura viša razina zdravstvenog standarda, ali i zaposlenicima Zavoda bolji uvjeti za svakodnevni rad. Osim u prostore, Zavod je uložio i 93.000 eura u pomlađivanje voznog parka. Nabavljena su četiri vozila – dva dostavna i dva osobna automobila, za potrebe terenskog rada i obavljanja svakodnevnih zadataka. Za potrebe Službe za epidemiologiju i terenski rad Službe za zdravstvenu ekologiju jedno od dostavnih vozila opremljeno je rashladnom jedinicom i termoizolacijom.

– Ova vrijedna ulaganja moguća su zbog dobrog poslovanja Zavoda koji posljednjih godina ostvaruje dobre rezultate te je ovo jedan od načina na koji ponovno investiraju svoj kapital u unaprjeđenje vlastitog poslovanja – rekao je Kolarec koji je istaknuo da Županija u suradnji sa Zavodom provodi nekoliko važnih programa za koje je u proteklom četverogodišnjem razdoblju izdvojeno više od 564.000 eura.

Podsjetio je i da je prošle godine Zavod na isti način obnovio prostor ispostave Doma zdravlja koji koristi u Velikoj Gorici te se osvrnuo na pandemijsko razdoblje u kojem su djelatnici Zavoda odradili velik posao. Ravnatelj Zavoda Leo Šunjić istaknuo je kako je ovim ulaganjem za 5000 djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, ali i studentima iz Zaprešića i okolice koji koriste usluge školske i sveučilišne medicine omogućena viša razina standarda.

– Namjera nam je iduće godine urediti našu ispostavu u Samoboru, a u skladu s mogućnostima i uz podršku osnivača nastaviti tako i dalje – najavio je Šunjić. Vlastitim sredstvima, dodao je, obnovili su vozni park.

Na ponos stanovnicima

Vodilo se računa i o zadovoljenju ekološkog standarda, pa su sva nabavljena vozila po normi Euro 6.

– U pandemijskom su razdoblju djelatnici Zavoda, zajedno s cijelim zdravstvenim sustavom, odradili velik društveno odgovoran zadatak kada je riječ o očuvanju javnog zdravlja. Stoga su ova ulaganja više nego opravdana, a standardi i kriteriji koje ova ustanova sada ima mogu biti na ponos i zadovoljstvo stanovnicima zaprešićkog kraja, pa i Zagrebačke županije – rekao je gradonačelnik Turk.

ZAPREŠIĆ Ulaže se čak deset milijuna eura u obnovu prometnica i klizišta ZAPREŠIĆ Svjetski dan svjesnosti o autizmu, projekt Posebno prijateljstvo ZAPREŠIĆ Za obnovu zgrade suda i gruntovnice izdvojit će se 4,34 milijuna eura