Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Izravna linija New York – Dubrovnik

United Airlines nastavlja letjeti u Dubrovnik

Foto: DUBROVNIK
S obzirom da je turistička sezone ove godine bila uspješna, uprava United Airlinesa i Grada Dubrovnika i Zračne luke Dubrovnik su odlučili nastaviti suradnju

U Londonu je prošlog tjedna održan radni sastanak na kojem su sudjelovali čelnici United Airlinesa i Grada Dubrovnika, na kojem je dogovoreno da će United Airlines nastaviti letjeti direktnim aviolinijama iz New Yorka u Dubrovnik i u 2023. godini. 

Sastanak je održan u povodu uspješno odrađene turističke sezone 2022. godine, a na njemu su sudjelovali predsjednik uprave United Airlinesa Brett J. Hart, potpredsjednik uprave Stephen J. Morissey i direktor United Airlinesa Conor McAuliffe, dok su s dubrovačke strane sudjelovali gradonačelnik Mato Franković, direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober, zamjenik direktora Zračne luke Dubrovnik Ivan Maslać i članica Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika Sandra Urlić.

Istaknuto je da je, unatoč brojnim izazovima za zrakoplovnu industriju u vrijeme koronakrize, United Airlines odlučio pokrenuti liniju za Dubrovnik, a u ovoj godini broj letova je udvostručen u odnosu na prethodnu. Uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika dogovoren je nastavak suradnje i ponovno uspostavljanje direktne linije iz New Yorka za Dubrovnik i u 2023. godini.