Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split

Uređivat će se dvorana za alternativnu kazališnu scenu

Foto: Grad Split
Osim alternativne kazališne scene u gradu pod Marjanom, cilj uređenja je i omogućavanje vježbi i nastupanja različitim gradskim kulturnim društvima koja trenutačno nemaju primjeren prostor za svoje potrebe

Grad Split pokrenuo je postupak za izradu glavnog i izvedbenog projekta višenamjenske dvorane na Trgu hrvatske bratske zajednice u samom središtu grada, gdje bi trebala djelovati alternativna kazališna scena, a namijenjena je i raznim gradskim kulturnim društvima koja nemaju svoje prostore.

Plavi baloni simbol su autizma Svjetski dan svjesnosti o autizmu Plavi baloni letjeli iznad Splita

Iz Gradske uprave priopćili su kako se u postojećem stanju dvorana nalazi od 2002. godine, kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova.

Cilj uređenja njezina interijera je stvaranje kvalitetnog prostora za djelovanje alternativne kazališne scene u gradu pod Marjanom, kao i omogućavanje vježbi i nastupanja različitim gradskim kulturnim društvima koja trenutačno nemaju primjeren prostor za svoje potrebe. 

Tim bi se projektom uređenja omogućilo stvaranje nove scene iznimno važne za grad, poručuju iz Grada.

U masliniku je prije 15-ak godina zasađeno 250 maslina, ali je već godinama zapušten Sporazum Branitelji iz Imotskog i Vrlike uređuju maslinik splitskog KBC-a

Dvorana bi, po projektu, trebala biti projektirana isključivo kao višenamjenska kako bi se u njoj mogle održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno-glazbeni događaji, konferencije i kongresi.

Osim prostora dvorane, projektiranje će obuhvatiti i prateće prostorije kao što su garderoba, sanitarne prostorije i ostalo za potrebe scenskog osoblja. Pristup budućoj dvorani bit će prilagođen i osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti. Vrijednost ovog natječaja, bez PDV-a, iznosi 199 tisuća kuna.

Ovi autobusi imaju smanjen štetni utjecaj CO2 i drugih izravnih zagađivača iz ispuha na okoliš kupnja vozila SUFINANCIRANA iz kohezijskog fondA EU Split dobiva 34 nova autobusa prilagođena potrebama osoba s invaliditetom Ovi autobusi imaju smanjen štetni utjecaj CO2 i drugih izravnih zagađivača iz ispuha na okoliš split Podijeljena mišljenja o privremenom premještanju autobusnog kolodvora na splitsko područje Kopilice