Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Održan ultramaraton Zagreb – Čazma

"Utrka je brend Čazme, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije"

Foto: Čazma
Na veliko veselje Čazmanaca i predstavnici domaćina bili su uspješni - Marko Kolar je zauzeo izvrsno peto mjesto, Katarina Anić Zirdum je u ženskoj konkurenciji završila 11., a Nenad Vuković na 17. mjestu

Prvi proljetni vikend u Čazmi bio je rezerviran za ultramaraton Zagreb – Čazma, najdužu cestovnu utrku u Hrvatskoj dugu 61 km i 350 m. Nakon dvogodišnje pandemijske pauze prijavila su se čak 123 trkača, a na start na Jelačićevom trgu u Zagrebu stigla su 72 trkača iz Hrvatske, BiH, Srbije  i Slovenije. Čazmance je ipak najviše veselio nastup troje njihovih sugrađana – Katarine Anić Zirdum, Marka Kolara i Nenada Vukovića. 

Utrka je protekla bez većih problema te je s vremenom 4:21:04 prvi na cilj u Čazmu stigao Danijel Peček iz AK Kvarner. Među ženama najbrža je bila Dubravka Mesec iz Nexe teama iz Našica s vremenom 4:45:01. Na veliko veselje Čazmanaca i predstavnici domaćina bili su uspješni te su svi završili ovu zahtjevnu utrku. Marko Kolar postigao je najbolji rezultat zauzevši izvrsno peto mjesto, Katarina je u ženskoj konkurenciji završila 11., a Nenad Vuković na 17. mjestu.

– Zahvaljujem našoj županiji što se ove godine uključila u supermaraton jer prije nismo uvijek imali tu potporu. Hvala županu Marku Marušiću što je prepoznao ovaj brend Grada Čazme, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije. Čestitam svim sudionicima, a posebno mojim Čazmancima – kazao je poslije utrke gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.