Izbornik
Naslovnica Gradovi
Uspjeh među 106 natjecateljskih odjeljenja u Novalji na otoku Pagu

Vatrogasci Gornjeg Desinca i Petrovine na državnom natjecanju mladeži

VATROGASNA društva i grad Jastrebarsko izuzetno su ponosni na svoju vatrogasnu mladež
Foto: Jastrebarsko

Na 15. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži RH održanom u Novalji na otoku Pagu natjecateljska odjeljenja DVD-a Petrovina i DVD-a Gornji Desinec ostvarila su iznimne rezultate. Na natjecanju je nastupilo ukupno 106 natjecateljskih odjeljenja iz 19 hrvatskih županija i dvije inozemne, a u zlatnu kategoriju natjecanja plasirale su se ekipa muške mladeži DVD-a Petrovina kojoj je pripalo 10. mjesto od ukupno 56 ekipa i ženska mladež DVD-a Gornji Desinec kojoj je pripalo 15. mjesto od ukupno 50 ekipa. Brončana kategorija pripala je ekipi muške mladeži DVD-a Gornji Desinec koja je zauzela 42. mjesto od ukupno 56 ekipa. Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježbi s preprekama i štafeta, te vatrogasnim igricama gdje je odjeljenju DVD-a Petrovina pripalo 2. mjesto. Natjecatelje su u Novalji podržali i predstavnici Grada, gradonačelnik Zvonimir Novosel i pročelnica Nadica Žužak, predsjednik VZG Jastrebarsko Željko Popović, zamjenik predsjednika Ivan Samarin i zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević.
– Čestitke djeci, našem zapovjedniku, voditeljima ekipa, roditeljima i našem članu Zvonimiru Novoselu koji nas je došao podržati. Čestitke i našem prijateljskom DVD-u Petrovina – istaknuli su u DVD-u Gornji Desinec te dodali kako su iznimno ponosni na svoju vatrogasnu mladež. Bio je to i prvi nastup mladeži DVD-a Petrovina na državnom natjecanju.

U voditeljstvu i organizaciji Državnog natjecanja sudjelovao je i tajnik VZG-a Jastrebarsko Goran Dikšić, ujedno i predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež RH te vatrogasni suci Robert Kralj, Krešimir Kišan i Mladen Cvetan, dok je protokolarni orkestar na svečanom zatvaranju natjecanja bio Puhački orkestar DVD-a Cvetković.

– Grad Jastrebarsko ponosi se svojim vatrogascima u koje kontinuirano ulaže. Nedavno su nabavljena vozila za 17 DVD-a, a uz opremanje domova i ulaganja u njihove aktivnosti, s ovom godinom Grad je započeo i s financiranjem profesionalnog vatrogasca u središnjoj postrojbi, DVD-u Jastrebarsko – kažu u Gradu.

U SKLOPU proslave podijeljene su Zlatne plakete i zahvalnice pojedincima i organizacijama Općina Voćin proslavila svoj dan Najmlađa smo općina, a oba su nam vrtića puna TVRĐA će, ovako obnovljena, pridonijeti još boljim turističkim rezultatima Rekordni turistički rezultati Završila povijesna obnova osječke Tvrđe vrijedna 16,9 milijuna eura SREDNJA škola Petrinja bit će u objektu koji je darovala tvrtka Gavrilović, a matičnu zgradu škole obnavlja Sisačko-moslavačka županija. Kako napreduju radovi uvjerio se i ministar Bačić Javni poziv za dodjelu stambenih jedinica Od 11 kontejnerskih naselja devet ih je potpuno iseljeno