Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Završena investicija od 7,5 milijuna kuna

Velik interes poduzetnika za dolazak u industrijsku zonu

Foto: Grad Našice
Poduzetnici su jedva dočekali objavljivanje natječaja za prodaju novih parcela, kojih je ukupno devet

Završetkom još jednog prilaza industrijskoj zoni iz Ulice Vatroslava Lisinskog ujedno je uređen i prilaz reciklažnom dvorištu. Gradnjom ceste u dužini od 1100 metara završena je još jedna faza investicija u industrijsku zonu, odnosno njezino proširenje, pa su poduzetnicima preko javnog  poziva dostupne nove parcele.

- U industrijsku zonu u Našicama se kontinuirano ulaže. Posljednja investicija vrijedna je 7,5 milijuna kuna, sufinancirana je najvećim 
dijelom, oko 65 posto, novcem EU, a ostatak novca povučen je iz Ministarstva regionalnog razvoja. Tom gradnjom dobivamo novih 18 parcela za prodaju - rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, istaknuvši da u industrijskoj zoni sada radi 15 tvrtki.

Poduzetnici su s nestrpljenjem dočekali objavljivanje natječaja za prodaju novih parcela.

- Natječaj obuhvaća devet parcela. Osim pogodnosti kao što su povoljne komunalne naknade i komunalni doprinosi, investitori dobivaju kompletno opremljena građevinska zemljišta s infrastrukturom. Poduzetnicima se nude i povoljni  uvjeti financiranja prema kojima, dobiju li uporabnu dozvolu u roku određenom natječajem, plaćaju samo 25 posto pune cijene nekretnine – rekla je gradska pročelnica Magdalena Vidaković Gelenčir.