Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Ivan Bosančić o očekivanjima poslije izbora

Vlada je prepoznala potrebe Vinkovaca i Vinkovčana i omogućila korištenje EU projekata

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Želimo stvoriti grad ugodna i kvalitetna života, s brojnim novim radnim mjestima, većim plaćama… Mislim da smo na dobrom putu, istaknuo je gradonačelnik Bosančić

Nakon parlamentarnih izbora važna je sigurnost i stabilnost svih naših projekata, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić govoreći o daljnjim planovima rada vinkovačkih gradskih vlasti. Kazao je kako je u protekle četiri godine Vlada RH, Projektom Slavonija, osigurala gotovo 19 milijardi kuna iz fondova EU.

– U protekle tri godine na području naše županije ugovoreno je projekata ukupne vrijednosti gotovo tri milijarde kuna. O toga iznosa na području Vinkovaca ugovoreni su projekti vrijedni gotovo 1,1 milijardu kuna kako Projektom Slavonija, Baranja i Srijem tako i ostalim pozivima za dodjelu bespovratnih sredstava – rekao je Bosančić.

Obnova kolnika u Zvonarskoj ulici Kružne tokove neće graditi jer dogovor s vlasnicima nije postignut

Istaknuo je da Vinkovci mogu biti primjer kako se sinergijom različitih dionika mogu ostvari zapaženi i vrijedni rezultati, i to u kratkom roku. Kaže kako sve te napore i projekte zasigurno vide i sami Vinkovčani jer su Vinkovci u posljednjih nekoliko godina postali veliko gradilište. Podsjetio je kako se u Vinkovcima trenutačno provode brojni važni i vrijedni projekti poput gradnje željezničke pruge Vinkovci – Vukovar, projekta Aglomeracije, nadvožnjaka i Borinačke ulice, pa sve do projekata energetske obnove zgrada javne namjene. Tu je, kako je rekao, i niz „soft“ projekata čiji su krajnji korisnici građani Vinkovaca.

Bosančić kaže kako bi sve te projekte bilo teško financirati iz nacionalnih sredstava, ali da im je zato Vlada RH, koja je prepoznala potrebe Vinkovaca i Vinkovčana, omogućila korištenje EU projekata koji su od iznimne važnosti za napredak i budućnost grada.

“Projekti poput ovoga daju dušu gradu” Centar grada dobio novouređenu šetnicu

– Treba znati i da je Vlada RH osigurala i financiranje gradskih projekata za koje nisu predviđena EU sredstva. Bez takve pomoći projekte bi bilo nemoguće ili jako teško financirati. Jedan od takvih projekata je i gradnja objekta Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima za koju su osigurali sredstva u gradskom proračunu, dok je Ministarstvo kulture u svome proračunu osiguralo određen iznos sredstava u tekućoj godini za realizaciju toga, za Vinkovce iznimno vrijednoga projekta – kazao je Bosančić.

Izrazio je uvjerenje kako će i s novom Vladom RH nastaviti gdje su stali prije nedavnih parlamentarnih izbora kako bi Vinkovci, kao i svi gradovi i općine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, realizirali sve započete i planirane projekte. Ponovio je kako gradske vlasti Vinkovaca ulažu maksimalne napore u realizaciju brojnih projekata pri čemu slušaju i poštuju i želje samih građana. Tako su održani sastanci s građanima u svim mjesnim odborima gdje su Bosančić i njegov tim iz prve ruke čuli što muči njihove sugrađane, ali i koji su im prioriteti i želje za bolji i kvalitetniji život. Sukladno tim željama, uređena su dječja igrališta, sagrađene staze za pješake, uređeni parkovi, šetnice…

Educiranje Poučne staze u Park šumi Kanovci

– Sve što radimo za boljitak je Vinkovaca i naših građana. Želimo stvoriti grad ugodna i kvalitetna života, s brojnim novim radnim mjestima, većim plaćama… Mislim da smo na dobrom putu, a to nam govore i brojni rezultati koje smo ostvarili, rast zaposlenosti i rast plaća. I sami građani nam to govore. Očekujemo kako ćemo s normalizacijom života nakon epidemije nastaviti na isti način jer to je jedini ispravan put – zaključio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.