Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Javni natječaj za financiranje programa i manifestacija u Kutini otvoren do 17. veljače

Za projekte udruga civilnog društva 560.000 kuna

Foto: Kutina
Najviše, 264.000 kuna, namijenjeno je za programe i projekte iz područja socijalne skrbi i zdravstva. Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti je 1000, a najveći 30.000 kuna

Grad Kutina raspisao je Javni natječaj za financiranje programa,  projekata i manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Kutine u 2022. godini koje provode organizacije civilnog društva, članice Gradskog saveza kulturno-umjetničkih društava Grada Kutine, Zajednice sportskih udruga Grada Kutine i Zajednice tehničke kulture.

Područja prihvatljiva za prijavu su kultura, odgoj i obrazovanje mladih, jačanje digniteta Domovinskog rata, jačanje uloge, očuvanje i unapređenje identiteta nacionalnih manjina, socijalna skrb i zdravstvo, ali i druga kojima se bave udruge koje svojim aktivnostima promiču opće vrijednosti od interesa za Grad Kutinu.

Na raspolaganju je ukupno 568.000 kuna, a najviše, 264.000 kuna, namijenjeno je za socijalnu skrb i zdravstvo. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po ovom Natječaju i po pojedinom programu/projektu/manifestaciji je 1000 kuna, a najveći 30.000 kuna. Natječaj je otvoren do 17. veljače u Gradskoj vijećnici.

– Prema Zakonu o udrugama sredstva iz proračuna dodjeljuju se udrugama isključivo putem javnog poziva za predlaganje programa. 
Udruge civilnog društva uvelike obogaćuju društveni život našeg grada te zahvaljujući njima naši sugrađani uče, kvalitetno koriste slobodno vrijeme te se druže  sa sugrađanima s kojima dijele iste ili slične interese. Velik broj udruga civilnog društva u Kutini pokazatelj je snage civilnog  društva i njegove raznolikosti – rekao je Željko Tomičić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Kutine.