Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Smanjiti brzinu kretanja

Zbog gustoće prometa prašina na groblju

Koprivnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Zbog zatvaranja za promet dijela Ulice Ivana Česmičkog, dio prometa preusmjerio se na makadamski put koji prolazi pokraj koprivničkog Gradskog groblja Pri Svetom Duhu.

– Zbog povećane gustoće prometa na tom dijelu dolazi do dizanja prašine s puta nakon prolaska automobila, stoga su spomenici na devet grobnih polja prekriveni prašinom. Polja su nova, pa vegetacija između groblja i puta još nije narasla. Grad je sanirao put navoženjem novog sloja šljunka te zbijanjem, ali povećan oprez i smanjena brzina kretanja vozila i dalje su potrebni – tumače u Komunalcu.

Apeliraju na sve vozače da smanje brzinu i povećaju oprez, a vlasnike grobnih mjesta mole za razumijevanje i strpljenje. 

trojica gradonačelnika Gradonačelnici se sastali na Špancirfestu Varaždin, Zagreb i Koprivnica tri su pokretača urbane Hrvatske Guske su uz pomoć psa i goniča u jednom trenu disciplinirano prodefilirale tunelom od ljudskih tijela posjetitelja festivala Renesansni festival - povijesna bajka i fantazija na otvorenome Viteške borbe, noćni napad na grad, pivo od koprive i dresirane guske Najlakši način sakupljanja otpadnog jestivog ulja jest ulijevanje ulja u korištenu plastičnu bocu Na četiri mjesta Spremnici za jestivo ulje vraćeni na svoje lokacije