Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
OSIJEK

Zbog gužvi na ulicama često smo ljuti, ali svi radovi idu po planu

radovi u Osijeku
1/2
Foto: Osijek
Projekti su većinom sufinancirani iz EU fondova te imaju strogi rok završetka koji moramo poštivati, u suprotnom bismo plaćali penale ili čak ne bismo mogli povući ta sredstva

Završili su radovi na obnovi ceste u Ulici kardinala Alojzija Stepinca na dionici od Ulice kralja Zvonimira do Vukovarske ulice vrijedni nešto više od 31.800 eura. Također su završeni radovi i na obnovi ceste u Ulici kralja Zvonimira na dionici od Ulice kardinala Alojzija Stepinca do Ulice Franje Krežme vrijedni 31.900 eura. Radove je ovih dana obišao zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin sa suradnicima te istaknuo kako se rekonstruiraju ulice, odnosno kolnici i nogostupi u brojnim dijelovima grada.

Otvorenje relativno brzo

– Prije nekoliko dana gradonačelnik je obišao završene radove u Riječkoj ulici u Donjem gradu, a radi se i u Višnjevcu, na Jugu 2 i cijelome gradu. Zahvaljujem sugrađankama i sugrađanima na strpljenju i molim ih za razumijevanje jer se odvija niz velikih, kapitalnih projekata na području grada, poput modernizacije tramvajske infrastrukture i izgradnje podvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića. Uskoro će krenuti i radovi osječkog Vodovoda kroz projekt Osijek 4 – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Podsjetio je da su sredstva za taj projekt osigurana kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti ističući kako je izazov koordinirati sve radove u gradu, a istovremeno spriječiti prometni kolaps.

– Svi koji prometujemo gradskim ulicama često smo nekad i ljuti, ali svi radovi idu planiranom dinamikom, odnosno nešto brže od planiranog. Većina su projekti sufinancirani iz EU fondova te imaju strogi rok završetka koji moramo poštivati, u suprotnom bismo plaćali penale ili čak ne bismo mogli povući ta sredstva. Radovi se, dakle, moraju odvijati – kazao je Vulin.

Govoreći o radovima na izgradnji podvožnjaka na "Čepinskoj", zamjenik Vulin ponovio je riječi osječkog gradonačelnika Radića rekavši da po završetku radova slijedi procedura koja uključuje tehnički pregled, otklanjanje eventualnih nedostatka te ishođenje uporabne dozvole, a prije čega podvožnjak ne smije biti pušten u promet.

– Odgovarat će i izvođač radova i Grad kao investitor u slučaju da se tamo nešto dogodi, dok nisu svi preduvjeti ostvareni, stoga molim još jednom za strpljenje. Otvorenje će biti relativno brzo, značajno prije roka, koji je 30. prosinca ove godine – napomenuo je.

Bicikli i zeleni pojas

Izvijestio je da će u sljedećih nekoliko mjeseci radovi iz Vinkovačke, kružnog toka Đakovština i Županijske ulice preseliti na raskrižje Kapucinske i Radićeve ulice te krenuti prema istoku, sjevernom stranom Europske avenije, a potom se vratiti južnom stranom avenije.

– Cijelo vrijeme će Europska avenija biti prohodna, osim kada se bude radila skretnica na raskrižju Radićeve i Europske avenije. Početkom prosinca planirani su radovi na raskrižju Kanižlićeve i Strossmayerove ulice, gdje će se opet s te točke kretati Strossmayerovom ulicom prema istoku, dakle prema raskrižju s Rokovom ulicom, gdje ćemo izmjestiti tračnice u desni kolnički trag uz sam potez ceste. Tako da će ono što smo najavili u Strossmayerovoj, za početak u ovom dijelu, postati avenija, gdje će biti i biciklistička staza i zeleni pojas – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Na zemljištu ukupne površine 169.671 četvornih metara uskoro će se izgraditi suvremeni pogon površine 48.000 četvornih metara, koji će Jabilovim korisnicima isporučivati sveobuhvatna proizvodna rješenja Otvorit će se oko 1500 novih radnih mjesta Dolaskom Jabila počinje jedan novi investicijski ciklus Projekt rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne i kanalizacijske mreže Osijek 4. osijek Započeli radovi na Projektu Osijek 4 vrijednom 21,8 milijuna eura Brevis ZLATNA MEDALJA OTIŠLA U OSIJEK 'Pri kraju građevinski radovi i opremanje koncertne dvorane u Kulturnom centru'