Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Održani 20. Čepinski suncokreti

Spoj kulture, tradicije, humanosti

Foto: Općina Čepin
– Imamo što pogledati, imamo što kupiti, a na kraju krajeva imamo u čemu uživati - u nastupu naših KUD-ova i tamburaških sastava – rekao je zamjenik načelnika Ivan Žeravica

Dvadeseti Čepinski suncokreti održani su ovog mjeseca u dvorištu OŠ Vladimir Nazor. Čepinske suncokrete obogatili su svojim 
glazbeno-scenskim programom vrtić i osnovne škole, Mali čepinski suncokreti, KUD-ovi, te tamburaški sastavi Kas i Žitna polja.

Posjetitelji su, osim u glazbeno-scenskom programu, imali prilike uživati i u gastronomskoj ponudi – besplatnom fišu i čobancu, a mogli su i kupiti proizvode na Sajmu rukotvorina i tradicijskih obrta te LAG Vašaru. Svečanost Čepinskih  suncokreta u petak je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Čepin Robert Periša, dok je u subotu sve goste pozdravio zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica.

Suncokreti nam pokazuju ono što Slavonija zaista jest: kulturu i tradiciju koju imamo, našu gastronomiju, dobre ljude, humanitarni rad…. Posjetitelji su mogli kupiti rukotvorine kod svih izlagača i na štandovima na kojima su izlagala djeca iz osnovnih škola, a prihod je išao u humanitarne svrhe.

– Imamo što pogledati, imamo što kupiti, a na kraju krajeva imamo u čemu uživati – u nastupu naših KUD-ova i tamburaških sastava – rekao je zamjenik načelnika Žeravica.

Manifestaciji je nazočio i osječko-baranjski dožupan Mato Lukić koji je rekao kako Suncokreti na mapi Osječko-baranjske županije zaista zauzimaju posebno mjesto.