Izbornik
Naslovnica Općine Klis
Potpisan ugovor za projekt "Za snažnije žene i kvalitetniju starost"

U Općini Klis zaposlit će se 11 žena koje će se brinuti o 66 korisnika

Foto: Klis
– Ovime održavamo postignuti standard socijalne skrbi i nastavljamo pružati potrebnu uslugu pomoći u kući za ugrožene sumještane – izjavio je načelnik Općine Klis Jakov Vetma

U Splitu su svečano potpisani i uručeni ugovori za “Zaželi - program zapošljavanja žena – faza III”, koji se financira sredstvima 
Europskog socijalnog fonda. Jedan od projekata predloženih za financiranje je i “Za snažnije žene i kvalitetniju starost” koji je Općina Klis prijavila u partnerstvu s općinama Dicmo i Dugopolje, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb.

Projekt će trajati osam mjeseci dok će žene koje će skrbiti o osobama starije životne dobi i nemoćnim korisnicima raditi šest mjeseci. Ukupno će se u sve tri partnerske općine zaposliti 29 teže zapošljivih žena koje će skrbiti o minimalno 174 najosjetljivija i najpotrebitija korisnika. U Općini Klis zaposlit će se 11 žena koje će skrbiti o 66 korisnika.

– Ovime održavamo postignuti standard socijalne skrbi i nastavljamo pružati potrebnu uslugu pomoći u kući za ugrožene sumještane kako bismo im omogućili što dulji i kvalitetniji ostanak u vlastitom domu – izjavio je načelnik Općine Klis Jakov Vetma.

Vrijednost projekta je 1,425.106 kuna. Ugovore su načelnicima i  gradonačelnicima uručili ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

– “Zaželi” je jedan od najzanimljivijih projekata ove Vlade. Njime priječimo institucionalizaciju te omogućavamo socijalnu uslugu pomoći u kući – rekao je ministar Piletić i istaknuo važnost projekta ne samo za ruralne prostore već i gradske sredine.

Župan Boban izrazio je zadovoljstvo što je u Županiji potpisano čak 29 ugovora.