Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Čepin

Za dva Oskara znanja Čepin učenici poklonio novi bicikl

Općinski načelnik Dražen Tonkovac pozdravio je sve učenike, a iskoristio je priliku da ih motivira na učenje nagradivši učenicu 8. razreda Anu Piroš
1/2
Foto: Čepin
Osiguravanjem nastavnih materijala, ali i svih ostalih mjera koje Općina provodi, mnoge obitelji prepoznale su Čepin kao zajednicu koja ulaže u djecu

Na početku nove školske godine u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Čepinu učenike je pozdravio ravnatelj Ilija Pavić i poželio im dobrodošlicu nakon ljetnih praznika. Ravnatelj Pavić obavijestio je učenike da ih čekaju besplatne bilježnice, radne bilježnice i ostali pribor za školu istaknuvši kako je to jedna od rijetkih škola koje su dobile besplatne nastavne materijale zahvaljujući općinskom načelniku Općine Čepin Draženu Tonkovcu i Općini Čepin.

Ne boje se izumiranja

Općinski načelnik Dražen Tonkovac pozdravio je sve učenike, a iskoristio je priliku da ih motivira na učenje nagradivši učenicu 8. razreda Anu Piroš. Naime, u ime Općine Čepin uručen joj je novi bicikl kao nagrada za osvojenu najveću učeničku nagradu u Republici Hrvatskoj - Oskar znanja, i to iz dva predmeta, biologije i geografije. Osim toga, Ana je bila i među pet najboljih učenika na državnom natjecanju iz povijesti i kemije. Načelnik je rekao da je općina ponosna na Anu koja je predstavila ne samo sebe i svoju školu već i općinu Čepin na razini Republike Hrvatske. Pozvao je učenike da im Ana bude uzor te naglasio kako se sav trud na kraju isplati.

Ravnatelj Pavić i načelnik Tonkovac pozdravili su potom i najmlađe učenike OŠ "Vladimir Nazor", prvašiće i njihove roditelje, te im poželjeli dobrodošlicu u školske klupe.

– Mislim da smo pokazali što možemo i želimo, u kojem smjeru želimo da općina ide. Osiguravanjem nastavnih materijala, ali i svih ostalih mjera koje Općina provodi od najmanjih do studenata, mnoge obitelji prepoznale su Općinu Čepin kao lokalnu zajednicu koja ulaže u djecu. U prilog tome govori podatak da se u općinu Čepin u zadnjih pet godina doselilo gotovo 400 novih obitelji te podatak da je u prvih pet mjeseci rođeno beba koliko u protekloj cijeloj godini – sedamdesetak. Općina Čepin ima još puno mjera koje će provoditi u sljedećem razdoblju i definitivno se ne mora bojati izumiranja – izjavio je Tonkovac.

Stipendije za STEM

Naime, kako je već dobro poznato, za osnovnoškolce je i ove godine, kao i prethodnih, Općina osigurala sredstva za dodatne nastavne materijale kao što su bilježnice, radne bilježnice, likovne mape, kutije s radnim materijalima za sve učenike osnovnih škola uključujući obvezne i izborne predmete. Za srednjoškolce su pak sufinancirane mjesečne karte i osigurana sredstva za učeničke stipendije, a osim toga osigurana su već devetu godinu zaredom i sredstva za stipendije Općine. Dodjeljuju se izvrsnim studentima, sportašima i invalidima. Prije četiri godine uvedene su i stipendije za deficitarna zanimanja te za STEM područja znanosti.

Desetak KUD-ova, među kojima i pobratimski KUD iz Čitluka te, naravno, domaćin KUD "I. K. Adamović" upriličili su smotru folklora u subotu 30 ekipa kuhalo j fiš, a 37 ekipa kuhalo je čobanac Nakon tri godine KUD je imao cjelovečernji koncert na Čepinskim suncokretima Čepin po mojoj mjeri Općina ostvaruje jednu od dječjih želja - gradi igralište BRIGA O DJECI nastavlja se sufinanciranjem cijene vrtića, uskoro kreće i projekt energetske obnove vrtića te ono što mještani Čepina čekaju dugi niz godina – dogradnja vrtića općina čepin Do 15. kolovoza 70 novorođenih, kao cijele prošle godine