Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Čepin po mojoj mjeri

Općina ostvaruje jednu od dječjih želja - gradi igralište

Uz gradnju novih, obnavljaju se postojeća dječja igrališta

Učenici Osnovne škole Miroslava Krleže pisali su načelniku Općine Čepin pisma na temu "Čepin po mojoj mjeri" u kojima su iznijeli svoje "ideje za stvaranje još boljeg mjesta u kojem živimo". Iz Općine su zahvalili učenicima na sugestijama i s osobitim zadovoljstvom zaključili da su svi projekti koje su proveli jednaki njihovim sugestijama i željama, jer oni su, kažu, sadašnjost i budućnost ove zajednice.

Jedna od ideja koja se iznosi u pismima svakako se odnosi na dječja igrališta, a da Općina provodi projekte kojima stvara Čepin po mjeri djece govori i podatak da je općinski načelnik Dražen Tonkovac u ime Općine Čepin u srpnju ove godine potpisao ugovor o financiranju projekta rekonstrukcije dječjeg igrališta u Čepinu u Ulici Ivana Adamovića s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koji će se financirati iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, te Programa podrške regionalnom razvoju. Projekt je to vrijedan oko 25.000,00 eura, a ugovor je svečano uručio ministar Šime Erlić.

Također, 2017. godine sagrađen je rekreacijski park u Novom naselju u Čepinu gdje su postavljena i igrala za djecu, prošle godine sagrađeno je novo, moderno dječje igralište u Beketincima, a postavljena su igrala i na novom trgu u centru Čepina. Uz gradnju novih, obnavljaju se postojeća dječja igrališta. Općina Čepin tako je obnovila dječje igralište kod nogometnog igrališta NK Klas, u naselju Ovčara, a obnovljeno je i dječje igralište kod Športsko-rekreacijskog centra Zidine te u Ulici kralja Tomislava, a sustavno će se obnavljati i ostala igrališta. 

BRIGA O DJECI nastavlja se sufinanciranjem cijene vrtića, uskoro kreće i projekt energetske obnove vrtića te ono što mještani Čepina čekaju dugi niz godina – dogradnja vrtića općina čepin Do 15. kolovoza 70 novorođenih, kao cijele prošle godine POSJETITELJI su se okupili oko dugog stola sa 106 vrsta delicija Kukuruzijada u Martinskim Čepincima Vraća tradiciju okusima i mirisima djetinjstva Agropark u Čepinu općina čepin Čepinski Agropark – platforma za bolje povezivanje lokalnih poljoprivrednika s tržištem