Izbornik
Naslovnica Vijesti
Proširenje voznog parka

Petrinjskoj Privredi stigla četiri nova vozila za prijevoz radnika i opreme

Vozila za petrinjsku Privredu
Foto: Večernji list
Uz deset vozila za prijevoz radnika i opreme, nabavit će se i jedno vozilo za održavanje kanalizacijskog sustava te jedno specijalno vozilo za CCTV inspekciju sustava odvodnje

Četiri nova vozila koja su nabavljena u sklopu projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja" uručena su petrinjskoj Privredi. Riječ je o vozilima za prijevoz radnika i opreme ukupne vrijednosti veće od milijun kuna.

Isporučena vozila prva su od ukupno 10 vozila ugovorenih u listopadu ove godine s tvrtkom Benussi iz Fažane. Vozila će se koristiti u redovitom održavanju te kod sanacije kvarova u vodoopskrbnom sustavu i sustavu odvodnje, kao i za prijevoz i dobavu materijala i opreme potrebnih za funkcioniranje vodnokomunalnog sustava te za pročišćavanje otpadnih voda na uslužnom području Privrede.

Nova vozila su potrebna jer će se završetkom projekta vodovodna i kanalizacijska mreža povećati za 80-ak kilometara. Ukupno će stoga Privreda osuvremeniti svoj vozni park s ukupno 12 vozila, a uz deset vozila za prijevoz radnika i opreme, nabavit će se i jedno vozilo za održavanje kanalizacijskog sustava te jedno specijalno vozilo za CCTV inspekciju sustava odvodnje s  opremom za kontrolu ispravnosti vodoopskrbe i traženje kvarova.