Izbornik
Naslovnica Vijesti
Bernarda Vuksan

Prva zadaća nove ravnateljice - naći novac za obnovu vrtića

Bernarda Vuksan
Foto: Dječji vrtić Četiri rijeke
Odgajateljica, koja u radu s mališanima ima čak 36 godina iskustva, planira u vrtiće, uz postojeće, uvesti i likovne, dramske, folklorne i druge programe, ovisno o interesu roditelja

- Jedna od prvih mojih zadaća je osiguranje svih organizacijskih preduvjeta za preseljenje djece u novoizgrađeni vrtić Rakovac. Iako se čini jednostavno i lagano, promjene su uvijek stresne za sve i moraju proći u što ugodnijoj atmosferi za djecu, roditelje i odgojitelje. Sljedećih dana obići ću sve objekte i porazgovarati s odgojiteljima kako bih dobila još dublji uvid u probleme s kojima se susreću. Osim toga, pokušat ću samostalno iznaći novac za obnovu dječjih vrtića te za audio-vizualnu opremu - najavila je Bernarda Vuksan nova ravnateljica karlovačkog Dječjeg vrtića Četiri rijeke, potvrđena u Gradskom vijeću u utorak.

Odgajateljica, koja u radu s mališanima ima čak 36 godina iskustva, planira u vrtiće, uz postojeće, uvesti i likovne, dramske, folklorne i druge programe, ovisno o interesu roditelja.

- Materijalne potrebe su važne, ali djecu u vrtiću mora dočekati atmosfera što sličnija obiteljskoj obzirom da djeca u vrtiću provode minimalno šest sati dnevno. Najvažnija je bezuvjetna ljubav i profesionalnost odgojitelja. Kroz redovita stručna usavršavanja i seminare omogućit ćemo našim odgojiteljima i stručnim suradnicima nova znanja u području pedagogije, psihologije, metodike, defektologije, logopedije i medicine kako bi bili što efikasniji u radu. Jedna od najvažnijih karika je u ovome lancu je upravo odgojitelj. Taj posao radi se isključivo s ljubavlju i nježnošću, ističe Vuksan.