Izbornik
Naslovnica Vijesti
Nakon Jakovinine ostavke

Valenta na čelu SDP-a u Brodskoj županiji

Stribor Valenta
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Pred povjerenikom je organiziranje kampanje i vođenje pregovora s mogućim koalicijskim partnerima za predstojeće lokalne izbore, a nakon toga i organizacija unutarstranačkih izbora

Nakon ostavke bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, predsjedništvo SDP-a raspustilo je sva tijela Županijskog odbora ove stranke u Brodsko-posavskoj županiji i za povjerenika imenovala Stribora Valentu, dosadašnjeg zamjenika predsjednika slavonskobrodske Gradske organizacije SDP-a.

Prije godinu dana došlo je do otvorenog sukoba između Jakovine i Valente, koji su neki povezivali s utrkom za čelnika stranke koju su tada vodili Zoran Milanović i Zlatko Komadina.

Prvi zadaci koji stoje pred Valentom su organiziranje kampanje i vođenje pregovora s mogućim koalicijskim partnerima za predstojeće lokalne izbore, a nakon toga i organizacija unutarstranačkih izbora.

- S obzirom da je raspušteno i predsjedništvo i županijski odbor, najprije moramo organizirati županijski stožer. Razgovarat ćemo sa svim predsjednicima općinskih i gradskih organizacija i s njima u koordinaciji odrediti kandidate za lokalne izbore koji su pred nama. Nakon toga odlučit ćemo o koalicijskim partnerima i načinu izlaska na izbore – rekao je Valenta.