Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
obnova objekata bolnice

15 milijuna kuna za bolje uvjete u Psihijatrijskoj bolnici Rab

Psihijatrijska bolnica Rab
Foto: Primorsko-goranska županija
Psihijatrijska bolnica Rab najveća je ustanova sekundarne zdravstvene zaštite u vlasništvu Primorsko-goranske županije

Boravak na otoku Rabu župan Zlatko Komadina iskoristio je i za posjet Psihijatrijskoj bolnici Rab gdje su ga primili ravnateljica Vesna Šendula-Jengić te predsjednik UV Bolnice Marin Lazarić.

Razgovaralo se o planiranju proračuna za 2019. godinu s projekcijom na 2020. godinu u kojemu je predviđeno oko 15 milijuna kuna za dovršetak preostala dva paviljona Psihijatrijske bolnice Rab čime bi se stvorili bolji uvjeti za smještaj korisnika.

Bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra Bolnica za kronične bolesti dječje dobi Ivana (10) svake se godine vraća tamo gdje su joj svi ‘mama i tata’

"Tako zaokružujemo investicijski ciklus obnove svih objekata Bolnice i stvaraju se uvjeti za otvaranje bolnice stanovnicima otoka, a što je već započelo kroz fizikalnu terapiju. Pripremamo i novi razvojni ciklus koji je vezan uz promjenu zakonske regulative kojom bi omogućili Bolnici i tretman vanjskih korisnika s obzirom na bolesti starenja", rekao je Komadina.

Psihijatrijska bolnica Rab najveća je ustanova sekundarne zdravstvene zaštite u vlasništvu Primorsko-goranske županije.

U posljednjih 17 godina Županija je za rekonstruiranje i opremanje prostora i potrebnih pratećih sadržaja bolnice uložila više od 58 milijuna kuna, čemu treba pridodati i dodatnih gotovo 40 milijuna kuna koje je bolnica izdvojila iz vlastitih sredstava. Godišnja ulaganja samo na razini održavanja prostora i infrastrukture iznose oko 4 milijuna kuna.

Platak Projekt Nova ulaganja u Platak i izgradnja novog Doma zdravlja u Novom Vinodolskom