Izbornik
Naslovnica Županije
Velika dvorana s teleskopskim tribinama s klupama i mala dvorana za gimnastiku

"Bedenica je uz novu školu i dvoranu dobila europski standard"

UČENICI I UČITELJI odsad će imati kvalitetne uvjete rada, a uloga sporta u fizičkom, mentalnom, ali i društvenom razvoju djece nemjerljiva je, istaknuo je ravnatelj OŠ Bedenica Krunoslav Ujlaki
1/2
Foto: Zagrebačka županija
Ne moramo svi biti vrhunski sportaši, ali baviti se sportom zdravo je i poželjno, a novom dvoranom stvoreni su preduvjeti za to, poručio je državni tajnik Josip Pavić

Nova sportska dvorana vrijedna čak tri milijuna eura sagrađena je pokraj OŠ Bedenica te je u potpunosti financirana iz proračuna Zagrebačke županije. Neto površina ovog sportskog zdanja iznosi 1510,45 metara četvornih, a čine je velika dvodijelna dvorana s teleskopskim tribinama s klupama i mala dvorana za gimnastiku.

Dio pandemijskog vremena
Službeno ju je obišao i zagrebački župan Stjepan Kožić poželjevši dobrodošlicu i, naravno, puno sportskih uspjeha u novoj dvorani bedeničkim školarcima.

– Uz ne tako davno sagrađenu novu školu, a sada i dvoranu, Bedenica je dobila europski standard, a u tom smjeru nastavljamo i dalje, i to projektima gradnje i dogradnje školskih objekata kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti – rekao je Kožić, dodavši kako je dvorana u Bedenici dio 'pandemijskog' vremena gradnje kada je u cijelosti sredstvima Županije sagrađena i dvorana u Klinča Selima, nova osnovna škola u Luki, a veliki su zahvati izvedeni i na školi i dvorani u Pušći.

Načelnik općine Bedenica Slavko Cvrlja zahvalio je Zagrebačkoj županiji na financiranju kapitalnog projekta.

– Dvorana u srcu općine Bedenica služit će generacijama učenika, ali i olakšati odgojno-obrazovni proces, bavljenje sportom i slobodnim aktivnostima, a itekako nas raduje da će i naše lokalne sportske udruge dobiti prostor za treniranje – rekao je Cvrlja. Prisutan je bio i izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić koji je i ovom prilikom potvrdio da su ovakvi objekti izrazito važni.

– Ne moramo svi biti vrhunski sportaši, ali baviti se sportom zdravo je i poželjno, a novom dvoranom u Bedenici stvoreni su svi preduvjeti za to – poručio je Josip Pavić, dodavši kako je ovakvom investicijom Zagrebačka županija još jednom dokazala koliko joj je stalo do sporta.

Nekad nedostižan san
Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Tomislav Okroša, ujedno i načelnik Općine Dubrava, poželio je svim učenicima puno uspjeha i dvoranu svakodnevno ispunjenu sportom, rekreacijom, smijehom i veseljem. Uz svoje učenike najsretniji je bio ravnatelj OŠ Bedenica Krunoslav Ujlaki koji je prisutne podsjetio kako je dvorana nekada bila samo nedostižan san.

– Gradnja i konačno otvorenje školske sportske dvorane bio je dugogodišnji san učenika i djelatnika naše škole, ali i svih mještana općine te logičan nastavak nadogradnji školske zgrade. Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji koja je omogućila da se taj san ostvari. Ponosan sam što će učenici i učitelji odsad imati kvalitetne uvjete rada te vjerujem da će dvorana potaknuti djecu i mlade na bavljenje sportom, jer je uloga sporta u njihovom fizičkom, mentalnom, ali i društvenom razvoju nemjerljiva – rekao je ravnatelj OŠ Bedenica Krunoslav Ujlaki.

NASTUPILI SU folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri Zajednica kulturno-umjetničkih udruga SMŽ U Sisku održana manifestacija 3. županijski pleter NAKON SASTANKA gradonačelnici su sa suradnicima obišli osječki IT Park i gradilište IT centra, gradilište europskoga projekta modernizacije tramvajske infrastrukture te novi osječki nogometni stadion Radni sastanak osječkog i zagrebačkog gradonačelnika u Osijeku Zagreb je trebao odgovoriti na potres i nevrijeme, a Osijek na veliki požar plastike Posebnu pozornost posvetit će izuzetnim snimkama teleskopa James Webb Ante Radonić u Koprivnici Dolazi legendarni popularizator znanosti i astronomije