Izbornik
Naslovnica Županije
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga SMŽ

U Sisku održana manifestacija 3. županijski pleter

NASTUPILI SU folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri
1/2
Foto: SMŽ

U Sisku je održana manifestacija 3. županijski pleter u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ i pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije.

Na manifestaciji su nastupili folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri koji su tijekom prošle godine postigli iznimne uspjehe svojim plasmanom na državne smotre ili manifestacije ili su postali nositelji najviših priznanja na manifestacijama koje je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga SMŽ. Svim sudionicima zahvalnice su uručili župan Ivan Celjak i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić.

Župan Celjak tom je prilikom zahvalio udrugama u kulturi i pojedincima koji predstavljaju bogatstvo kulturne baštine naše županije. Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić zahvalila je županu i Sisačko-moslavačkoj županiji na potpori i naglasila kako su priznanja uručena svima onima koji su, predstavljajući Sisačko-moslavačku županiju, promicali amatersku kulturu diljem Hrvatske.

Na 3. županijskom pleteru nastupili su klapa Kolapjanke, Vokalna skupina Rusalke, KUD Moslavec Voloder, KUD Moslavčanka Donja Gračenica, KUD Pokupljanka Brest Pokupski, Folklorni ansambl Etno Siscia te nagrađivani i visokoplasirani književnici i likovni umjetnici s područja županije – Ljiljana Brković Zorčić, Daniel Pavlić, Željka Uhitil, Dijana Budovac i Zlatko Mikloš i Udruga PULS Moslavački štrk. 

Posebnu pozornost posvetit će izuzetnim snimkama teleskopa James Webb Ante Radonić u Koprivnici Dolazi legendarni popularizator znanosti i astronomije Počasnim građaninom imenovan je brigadni general u miru Rudi Stipčić, nagrade za životno dobili su nastavnik Ivan Vlainić te HGSS-ovac Vladimir Novak. Plaketu je dobila i Anastazija Novoselec, legenda Dolca Središnji dio proslave bio je u Kinu Samobor "Samobor stoji na ramenima starih majstora i dobrih gospodara" informacije za poduzetnike Informacije o natječajima GRAS INFOrmator za poduzetnike