Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Rezultat dogovora dvojice župana, sisačko-moslavačkog Ivana Celjaka i splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana

Besplatno ljetovanje za 600 đaka na splitskom području

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola na području županije tako će imati priliku besplatno ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji u srcu sezone jer na raspolaganju imaju dva termina, od 13. do 18. srpnja te od 20. do 25. srpnja

Na aktualnom satu prošlotjedne sjednice Županijske skupštine vijećnik Mario Markić postavio je pitanje koliko će učenika četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja županije ove godine besplatno ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak odgovorio je da je besplatno ljetovanje primjer dobre suradnje Splitsko-dalmatinske i 
Sisačko-moslavačke županije.

– Sa županom Blaženkom Bobanom imamo dobru suradnju i u razgovoru s njim sam predložio da ove godine ljetuju učenici s područja Sisačko-moslavačke županije, s obzirom na to da imamo učeničke domove na području Splitsko-dalmatinske županije koji su na atraktivnim lokacijama. Razgovarali smo o tome da osiguramo ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, neovisno o tome tko je osnivač škola, Sisačko-moslavačka županija, Grad Sisak ili Grad Kutina. To smo i učinili. Imamo za sada više od 600 učenika koji su se javili za ljetovanje na području Splitsko-dalmatinske županije – rekao je Celjak.

Učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola na području županije tako će imati priliku besplatno ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji u srcu sezone jer na raspolaganju imaju dva termina, od 13. do 18. srpnja te od 20. do 25. srpnja. Konačni detalji bit će poznati uskoro.