Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Komemoracija Mirku Tomcu

”Bio je vizionar, pjesnik i lirik, umjetnik i kroničar vremena”

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Od svog kolege župana, koji je tu funkciju obnašao od 1997. do 2001. godine, dirljivim se riječima oprostio aktualni župan Danijel Marušić

U županijskoj vijećnici održana je komemoracija bivšem brodsko-posavskom županu i poznatom odvjetniku Mirku Tomcu, kojoj su zbog epidemiološke situacije nazočili članovi njegove najuže obitelji i prijatelji.

Obilježena 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak Odali počast onima koji su za hrvatsku slobodu i za naš način života dali sve

Od svog kolege župana, koji je tu funkciju obnašao od 1997. do 2001. godine, dirljivim se riječima oprostio aktualni župan Danijel Marušić.

– Bio je vizionar, pomalo pjesnik i lirik. Umjetnik. Kroničar vremena. Pravio je svoje rodoslovlje, tražio svoje korijene sve dublje i dublje kao da želi prodrijeti u dušu slavonskog čovjeka. Nosio je slavonski šešir. Volio svoje Bicko Selo – kazao je Marušić te dodao da je Mirko Tomac svojim radom i životom svima pokazao kakav čovjek u politici mora biti.

Od svog prijatelja i stranačkog kolege oprostio se i predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić.

– Bio je onaj koji je javno zagovarao samostalnost i suverenost Hrvatske, a svojim uvjerenjima ostao je vjeran do kraja. Svima nama svojom dosljednošću i lojalnošću, odlučnim i jasnim stavovima bio je i ostao uzor – rekao je Ćosić, podsjećajući da je Tomac volio Hrvatsku, Slavoniju i svoje rodno Bicko Selo.

Sastanak s premijerom Sveučilište u Slavonskom Brodu s radom će krenuti u rujnu?

Mirko Tomac pokopan je u Sapcima u krugu obitelji i najbližih prijatelja.