Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Energetska obnova u Kutini

Bivši “Komitet” pretvoren u poduzetnički inkubator

PUNK
1/2
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U obnovu derutne zgrade uloženo je ukupno 8,5 milijuna kuna

Kutina je dočekala i rekonstrukciju bivše zgrade političkih stranaka, znane kao “Komitet” odnosno “Kockica”, koja je bila u derutnom stanju i nije služila svrsi. Uz pomoć Europskog fonda za regionalni razvoj u obnovu zgrade koja će sada služiti kao poduzetnički inkubator (PUNK) uloženo je 6,5 milijuna kuna, dok je Grad Kutina sudjelovao s dva milijuna kuna kao nositelj projekta.

Realizacijom ovog projekta prostor “Komiteta” prilagođen je potrebama malih i srednjih poduzetnika s područja Grada Kutine.

U ponudi niz usluga

Osim usluga koje nudi poduzetnički inkubator, a neke su od njih: najam različitih poslovnih prostora, najam dvorane za sastanke, najam uredske opreme itd., osigurat će se i prostor za poslovni subjekt koji će nuditi usluge poslovnog akceleratora (poslovno savjetovanje, savjetovanje o izvorima financiranja, istraživanje tržišta i slično).

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu Osiguravanje pristupačnosti Osobe s invaliditetom lakše na događanja u Pučko otvoreno učilište Kutina

PUNK će nuditi i korištenje usluga umnožavanja, ispisa i skeniranja dokumenata, najam coworking prostora, najam maketarnice, korištenje sobe za Skype, korištenje usluga akceleratora, zalogajnice…

Također će biti omogućeno korištenje suvremenih oblika komunikacije te različita savjetovanja i edukacije na teme kao što su financije i knjigovodstvo, EU fondovi, pravo, ljudski resursi, komercijalizacija i inovacije.

Navedeni sadržaji bit će dostupni svim korisnicima inkubatora, ali i vanjskim obrtnicima kako bi im se omogućio poslovni prostor prilagođen njihovim interesima i namijenjen razvoju inovativnosti i poduzetništva.

– Cilj PUNK-a je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko-poslovne infrastrukture na području Grada Kutine te doprinos realizaciji nacionalnih, regionalnih i lokalnih strateških opredjeljenja u pogledu razvoja malog i srednjeg poduzetništva na financijski održiv način – ističe kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

U objektu su uređena i tri lokala, pet ureda, dvorana za sastanke, prostor za konferencije, dvije sobe za Skype, prostor akceleratora, maketarnica i drugi prostori, a u planu je i proširenje.

O važnosti ovog projekta govorila je i pomoćnica ministra gospodarstva Nataša Kulakowski Kramarić prigodom otvorenja. Napomenula je i kako je MINGO za takve projekte od 2015. godine raspisao 28 natječaja u ukupnoj vrijednosti od 3,5 milijardi kuna.

Dovršeni radovi energetske obnove Škola obnovljena do temelja, a znatno će se uštedjeti i na potrošnji

Centar izvrsnosti

Kako je najavio gradonačelnik Zlatko Babić, u sklopu poduzetničkog inkubatora djelovat će centar izvrsnosti.

– Tu će mladi razvijati svoje ideje, kako bi u budućnosti postupno popunjavali kutinske poslovne zone – napominje gradonačelnik spomenuvši i kako je Poslovna zona 2 već gotovo popunjena, pa će se uskoro početi s uređenjem komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni 3.

Planirane projektne aktivnost uspješno su provedene, a u tijeku je odabir upravitelja objekta nakon čega se očekuje objava natječaja za najam prostora.

Mladim start up-ovima Poduzetničkim inkubatorom u Kutini osiguran je kvalitetan i opremljen prostor za buduće djelovanje i razvoj, a nekadašnji “Komitet” postao je simbol novog načina tržišnog poslovanja i modernih mladih poduzetnika.

Energetska obnova u Kutini Bolji uvjeti za učenike kutinskih škola i mališane u dječjem vrtiću