Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Radovi u tijeku

Bolji uvjeti rada za još bolju uslugu građanima

Zavod za hitnu medicinu
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Radove na zgradi Zavoda za hitnu medicinu u cijelosti pokriva VSŽ, a njihova je vrijednost 7,5 milijuna kuna

U Vinkovcima su u tijeku radovi na zgradi Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije koja se gradi sredstvima Županije.

– Ovaj Zavod je među prvima u Hrvatskoj počeo s radovima. Lijepo se razvijao što se tiče nabave opreme, vozila i standarda edukacije. Promišljali smo o tome da treba krenuti i stvarati bolje uvjete za dolazak ljudi, za djelatnike koji ovdje rade, da vozila budu garažirana. Došao je taj trenutak i to mi je posebno drago, jer ovo je dio reforme Hitne koji još traje, a ovakav događaj posljednjih pet, šest godina nismo imali – rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba – Buljević.

Konjički turizam Međunarodna konferencija o konjičkom turizmu 13. listopada Edukacija kako od hobija napraviti unosan posao

Uz ravnateljicu radove su obišli i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mato Matić. Bila je ovo prilika da se na licu mjesta upoznaju s dinamikom radova, rokovima kao i daljim planovima Zavoda. Čelnici županije i Zavoda mogli su i iz prve ruke čuti o problemima i potrebama Zavoda kako bi svoju djelatnost obavljali na još kvalitetniji način.

– Ovu investiciju u cijelosti financira Županija. Treba reći i kako sustav hitne medicine na području županije funkcionira besprijekorno, a to se najbolje pokazalo kada su bile nepredviđene situacije poput poplava i prolaska migranata. Gradnjom ove grade naš edukacijski centar, koji je trenutačno smješten u Otoku gdje djeluje u neadekvatnim uvjetima, vratit ćemo u upravnu zgradu i nastaviti dalje s edukacijama kadra – pojasnio je Matić.

Radno ljeto u prigradskim naseljima Prigradska naselja Obnavlja se zgrada NK Hrvatski sokol u Bocanjevcima za 600.000 kuna

Vrijednost investicije procijenjena je na 7,5 milijuna kuna pri čemu je prva faza gradnje vrijedna 2,8 milijuna. Istaknuto je da će ovaj objekt, kada radovi budu gotovi, biti kvalitetno uređen i opremljen u cijelosti, te će i dalje imati podršku Zavoda za hitnu medicinu Hrvatske, kao i Ministarstva zdravstva.

Bioekološko-edukacijski centar Virovi Javna ustanova za zaštitu prirodnih vrijednosti pripremila projekt Vrata spačvanskog bazena Uz Virove do novih radnih mjesta