Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Sporazum o zajedničkoj nabavi potpisali su župan Dobroslavić i ministar Beroš

CT uređaji za domove zdravlja Korčula i Metković

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Riječ je o vrlo važnoj inicijativi Dubrovačko-neretvanske županije koja je u svom proračunu predvidjela sredstva za ovu potrebu u iznosu od 265 tisuća eura

Dubrovačko-neretvanska županija i Ministarstvo zdravstva kupit će nove CT uređaje za domove zdravlja u Korčuli i Metkoviću. Župan Nikola Dobroslavić i ministar zdravstva Vili Beroš potpisali su u Zagrebu sporazum o zajedničkoj nabavi dva nova CT uređaja za Dom zdravlja Korčula i Dom zdravlja Metković.

Riječ je o vrlo važnoj inicijativi Dubrovačko-neretvanske županije koja je u svom proračunu predvidjela sredstva za ovu potrebu u iznosu od 265 tisuća eura. Iznos od više od 900 tisuća eura sufinancirat će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sporazumom je utvrđeno kako će javnu nabavu provesti Ministarstvo zdravstva te će ovi uređaji biti isporučeni Domu zdravlja Korčula i Domu zdravlja Metković. Nabava ovih uređaja svakako će povećati kvalitetu zdravstvene usluge na navedenim područjima, ali i omogućiti aktivaciju potencijala postojećih radiologa u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Potpisivanju sporazuma nazočili su i ministar prostornog uređenja, gradnje i državne imovine Branko Bačić te zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo.

Dubrovačko-neretvanska županija Novo zelenilo u Orebiću, Pridvorju i Dubrovniku Ministarstvo mora, pomorstva i veza Više od milijun eura za obalu i luku Cavtat Dubrovačko-neretvanska županija Dobroslavić: I dalje smo protiv projekta zračne luke Trebinje