Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Radovi vrijedni 1,1 milijun kuna

Dan općine Zrinski Topolovac obilježen i otvaranjem novoasfaltirane ceste

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Općina Zrinski Topolovac jedina u županiji ima pozitivan prirodni prirast u prošloj godini

Župan Marko Marušić sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na obilježavanju Dana Općine Zrinski Topolovac. Tom prilikom svečano je otvorena novoasfaltirana cesta Topolovac - Povelić - Šćirki u dužini od 1,5 kilometara.

Radove vrijedne 1,1 milijun kuna u stopostotnom je iznosu financirala Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije.

Komunalna infrastruktura

Jedan je to u nizu projekata realiziranih u proteklih godinu dana na području Općine Zrinski Topolovac o čemu je više rekla načelnica Jasna Mikles Horvat.

– Općina Zrinski Topolovac jedina u našoj županiji u prošloj godini ima pozitivan prirodni prirast, imamo više rođenih nego umrlih. Pomažemo roditeljima na razne načine, od sufinanciranja troškova smještaja djece u vrtiću, igraonice, male škole, školskog pribora, sudjelujemo u svim fazama odrastanja, od rođenja do srednje škole. Nastojimo našim mještanima osigurati osnovnu komunalnu infrastrukturu te smo u lokalne ceste, prilazne puteve, putne jarke i slično uložili oko pola milijuna kuna. Asfaltirana su oko dva kilometra lokalnih cesta, u što je uloženo oko 1,6 milijuna kuna. U prvoj fazi provodimo projekt gradnje mrtvačnice vrijedan 400 tisuća kuna. Dovršen je i projekt rekonstrukcije kuhinje u društvenom domu – istaknula je načelnica općine Mikles Horvat i dodala da se ulagalo i u obnovu rasvjete gradnju poučne staze, a u planu je i gradnja dječjeg vrtića.

– Iznimno mi je drago da smo otvorili 1,5 kilometara dugu dionicu ceste koja je nužna za ostanak naših mladih u svome domu. Sigurno ćemo raditi na nastavku zajedničke suradnje, a  sinergijom općina, gradova, županije i Vlade RH još više ćemo razvijati kako općine i gradove tako i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Iznimno me veseli podatak da ova općina ima pozitivan prirodni prirast, pa je i naša obveza da djeci omogućimo normalan život. Upoznat sam s problemima vodoopskrbe i dat ćemo sve od sebe da to u što skorije vrijeme riješimo. Načelnici i njezinim suradnicima želim što više uspješnih projekata. Bjelovarsko-bilogorska županija bit će vam podrška – istaknuo je župan Marko Marušić.

Veliki broj djece

Valja napomenuti da je riječ o općini poznatoj po velikom broju djece. Naime, u jednom djelu sela, na području dugom ni 500 metara koje ima manje od 30 kućanstava živi čak 38 djece. S obzirom na to da nemaju vrtić, u pomoć je pristigla Socijalna zadruga Pružimo ruke i INA pa su tamošnji mališani 2016. dobili svoju igraonicu u kojoj jednom tjedno mogu provesti nekoliko sati s odgojiteljicom. Projekt je to koji traje i dalje, a vesele mu se i djeca i roditelji.