Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
“MAPIRANI” SVI DOBITNICI OSKARA ZNANJA

‘Današnji učenici mijenjat će svijet nabolje’

Foto: bpz.hr
Panel je ugostio Ivicu Kolarića, profesora tehničke kulture i informatike, čiji su učenici do sada osvojili 106 Oskara znanja, te učenika Krešimira Nežmaha, koji je osvojio rekordnih 27 Oskara znanja

Na konferenciji srednja.hr+ Obrazovnih deset održan je panel koji je pokušao pronaći odgovor na pitanje najuspješnijih učenika i profesora. U sklopu njega predstavljen je i Alumni projekt portala srednja.hr, čiji je partner Hrvatska zajednica županija.

Riječ je o jedinstvenom projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara znanja.

Panel pod nazivom “Tko su najuspješniji hrvatski učenici i profesori?”, organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice županija, ugostio je Ivicu Kolarića, profesora tehničke kulture i informatike, čiji su učenici do sada osvojili 106 Oskara znanja, učenika Krešimira Nežmaha, koji je osvojio rekordnih 27 Oskara znanja, te Danijela Marušića, predsjednika Hrvatske zajednice županija.

– Ponosimo se svim Oskarima znanja. Ponosni smo na sve naše učenike i profesore, želim im svaku sreću. Očekujem da će upravo današnji učenici mijenjati svijet nabolje. Neupitna je i stručnost profesora, a kao dijete prosvjetnih djelatnika dobro znam s kakvim se izazovima susreću. No naši nastavnici vrlo su stručni, među najstručnijima u Europi – istaknuo je župan Marušić.

Portal srednja.hr i Hrvatska zajednica županija zajedničkim projektom napravili su jednostavnu tražilicu kojom je obrađeno više do 5000 imena najboljih hrvatskih učenika i profesora prema kriteriju dobivenih Oskara znanja.