Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Susret u Bruxellesu

"Demografija je iznimno važno pitanje"

Igor Andrović
Foto: Kristijan Toplak

Tehnička pomoć za zadržavanje talenata, pametna sela, forum startup sela, geotermalna energija, dio je to tema o kojima se razgovaralo na primanju predstavnika pet slavonskih županija kod potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice u Bruxellesu. Župan Igor Andrović govorio je o demografskim mjerama na području VPŽ-a.

– Demografija je iznimno važno pitanje za sve nas. Uz pomoć Vlade RH, kroz sredstva za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede, na području VPŽ sagrađeno je 11 novih vrtića, a grade se i novi. U posljednjih desetak godina sagradili smo 30-ak novih škola – naveo je Andrović.

poduzetnički inkubator Poduzetnički inkubator Kako zadržati talente u Virovitičko-podravskoj županiji OSIM SVAKODNEVNIH putovanja redovnih studenata od mjesta stanovanja do mjesta studiranja obuhvaćena su i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na koncerte, utakmice, ljetovanja Ova mjera pokazala se kao pun pogodak Studenti će besplatno vlakom na fakultet, ali i na utakmice Dobitnici priznanja su IIC Intelligent Industrial Concepts d.o.o. Slatina, Jukić d.o.o. Čađavica, Hrvatski duhani d.d. Virovitica virovitičko-podravska županija Čak 89 novih tvrtki otvoreno u županiji ove godine