Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Uručena najviša javna priznanja Osječko-baranjske županije

”Dobitnici priznanja pokazali su da prije svega treba biti čovjek”

Foto: OBŽ
- Nagrade su i poticaj za daljnji napredak i zalaganje, njima i široj javnosti, a sve na korist čitave zajednice u  kojoj djeluju – kazao je zamjenik župana Josip Miletić

Nagrada Osječko-baranjske županije za životno djelo najviše je javno priznanje Županije, a dodjeljuje se za cjelokupnu  djelatnost koja je od osobite važnosti za razvitak određenog područja djelovanja, odnosno za ostvarenje koje predstavlja znatan doprinos razvitku određene djelatnosti te trajno dobro za Županiju.

Nagradu su primili prof. dr. sc. Zlata Živaković Kerže za životno djelo na području znanosti, Mato Tijardović za životno djelo u području kulture, Vladimir Premuš  za životno djelo ostvareno u području tjelesne kulture i sporta te Branko Hrpka za životno djelo ostvareno u području tehničke kulture.

Nagrada OBŽ-a za iznimna postignuća u 2021. u području gospodarstva, i to za ostvarivanje važnih radnih i poslovnih rezultata zasnovanih na suvremenim digitalnim, tehničkim i ekonomskim dostignućima i spoznajama, dodijeljena je tvrtki Mono za projektiranje informacijskih sustava d.o.o. U području znanosti nagradu je primila izv. prof. dr. sc. Barbara Herceg Pakšić za uspješnu i istaknutu znanstvenu djelatnost u području humanističkih znanosti, a u području prosvjete nagrađena je Marinela Boras – za zapažene rezultate u stručno-pedagoškom radu.

– Dobitnici su nam pokazali da prije svega treba biti čovjek, a potom i stručnjak u odabranom području rada. Nagrade su i poticaj za daljnji napredak i zalaganje, njima i široj javnosti, a sve na korist čitave zajednice u  kojoj djeluju. Osječko-baranjska županija prepoznaje vrijedne i zaslužne pojedince i uvijek će im pružati podršku – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.