Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Prijateljstvo Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije povezanih ratnom sudbinom

Dobroslavić u Vukovaru uručio 10 tona mandarina

Foto: DNŽ
Iz Vukovarsko-srijemske županije će put juga Hrvatske uskoro krenuti slavonske jabuke kako bi se stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije osladili u vrijeme Božića

– S velikim smo zadovoljstvom ponovno u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a posebno kada je riječ o tradiciji poklona mandarina. Na poklon smo donijeli deset tona mandarina kao znak prijateljstva i partnerstva između dvije županije koje potječe iz vremena Domovinskog rata kada smo dijelili sličnu sudbinu trpeći napade agresora. No, suradnja ne ostaje samo na gestama – rekao je župan Nikola Dobroslavić u Vukovaru i dodao kako razvojne agencije dviju županija rade na plasmanu proizvoda s područja Slavonije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekao je kako se ova donacija usmjerava na udruge i potrebite obitelji kojima bi se na taj način barem malo pomoglo u ove, posebno emotivne dane obilježavanja sjećanja na žrtvu Vukovara.

– Zahvaljujem županu Dobroslaviću jer ni jedne godine nije mu bilo teško putovati do Vukovara i svake godine dođu ovdje te nam ispune srca, kao i srca svima kojima se donacija mandarina uručuje. Nadam se kako će ova tradicija trajati još dugo i da ćemo je oplemeniti suradnjom i na drugim područjima – izjavio je Dekanić i najavio kako će njegova županija Dubrovačkoj donirati jabuke za Božić.