Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Obilježen 28.rođendan Zadarske županije

Dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i udrugama

Foto: Zadarska županija
Iz epidemioloških razloga prošle godine svečanost se nije održala pa su dodijeljene nagrade za dvije godine. Ove godine otkazan je veći dio popratnih zbivanj

U 28 godina postojanja Zadarske županije morali smo se boriti s raznim iskušenjima. Nije bilo lako, ali pokazali smo da svaka kriza može biti i prilika za novi početak. Sigurna smo županija koja je više puta potvrdila uspješno upravljanje u kriznim situacijama, posebice u pandemiji koronavirusa koja je, nažalost, još uvijek aktualna. Gospodarstvo je patilo, kultura je šutjela, škola se morala iz učionica preseliti u one virtualne, no život je ipak tekao dalje. Zadarska županija i dalje je jedan od najrazvijenijih hrvatskih krajeva. I u doba najveće krize, zaposlenost je ne samo očuvana, nego i povećana, a gradilišta su u mnogim mjestima u priobalju, na otocima i u zaleđu – istaknuo je u prigodnom govoru župan Zadarske županije Božidar Longin, čestitajući građanima Dan Zadarske županije.

CESTOVNA INFRASTRUKTURA Uskoro počinje gradnja Srijemske transverzale

Tradicionalno, dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim osobama, tvrtkama i udrugama, i to za 2019. i 2020. godinu jer se iz epidemioloških razloga prošle godine svečanost nije održala.

Iz istog razloga, ove je godine otkazan veći dio popratnih zbivanja. Na svečanosti u povodu Dana Zadarske županije dodijeljene su tri nagrade za životno djelo, od čega dvije posmrtno – branitelju i književniku Ivici Matešiću Jeremiji i nekadašnjem gradonačelniku Benkovca Željku Katuši. Nagradu za životno djelo dobio je i povjesničar umjetnosti i konzervator, umirovljeni sveučilišni profesor Pavuša Pavle Vežić. Zahvalivši u ime nagrađenih za 2019. godinu, profesor Vežić je istaknuo da Zadarska županija povezuje kvalitetne ljude koji su na različite načine posvećeni zemlji.

I godišnje nagrade

Dodijeljeno je i 20 godišnjih nagrada, 10 za 2019. i 10 za 2020. godinu.

Godišnju nagradu Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2019. godini dobili su: Amaterska kazališna udruga Kuntrata (Sv. Filip i Jakov), Bakmaz d.o.o., Benediktinski samostan sv. Margarite, Milena Dundov, Marjana Ikić, klapa Kaleta, Marikomerc d.o.o., Pomorska škola Zadar, Morana Rogić i A. K. A. Crescendo.

Za 2020. godinu godišnju nagradu dobili su: Cromaris d.d., KUD Ivan Goran Kovačić Bibinje – ženska klapa Garofuli, Opća bolnica Zadar, OŠ Jurja Dalmatinca Pag, Otočni sabor, Služba civilne zaštite Zadar, Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade, Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga, Udruga studenata Bukovice i Kotara i Zavod za javno zdravstvo Zadra.

OPĆA BOLNICA SISAK Središnji paviljon bit će gotov do kraja mjeseca

Dobro zdravlje i cijepljenje

U ime nagrađenih za ostvarenja iz 2020. godine zahvalio je ravnatelj zadarske Opće bolnice dr Željko Čulina i svima poželio da ostanu zdravi i da se svi cijepe, kako bismo okončali ovu epidemiju i vratili se životu kakav je nekoć bio.