Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Asistentima je od 1. siječnja povećana i plaća

Edukaciju u Petrinji završilo 30 novih pomoćnika u nastavi

POMOĆNICI U NASTAVI neophodni su kako bi se osigurala što kvalitetnija nastava za učenike s teškoćama u razvoju
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Trideset novih pomoćnika u nastavi, koji rade u školama čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija, primilo je na Učiteljskom fakultetu u Petrinji potvrde o uspješno završenom programu edukacije pomoćnika u nastavi. Potvrde je uručio župan Ivan Celjak koji je čestitao novim pomoćnicima i zahvalio im na trudu koji ulažu pomažući učenicima s teškoćama u razvoju.

– Želim vam zahvaliti što ste odlučili svoje vrijeme, znanje, vještine i sposobnosti usmjeriti na pomoć u nastavi učenicama i učenicima županijskih škola. Sisačko-moslavačka županija ima osobit senzibilitet prema djeci i nastojimo osigurati što kvalitetnije uvjete za provođenje nastave – istaknuo je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija od 1. siječnja ove godine povećala je plaće za svih 156 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika koliko ih je ove školske godine u županijskim školama. Inače, županija je po broju pomoćnika i posrednika na četvrtom mjestu od svih hrvatskih županija.

– U ovoj godini smo u proračunu izdvojili više sredstava za povećanje plaća pomoćnicima u nastavi. Plaće su s 5,41 euro po satu povećane na 6,19 eura bruto po satu, za što smo u proračunu izdvojili dodatnih oko 150 tisuća eura. Ukupno za program pomoćnika u nastavi izdvajamo oko 1,3 milijuna eura. Želimo osigurati našoj djeci najkvalitetnije uvjete za obrazovanje, u čemu osobno sudjeluju i pomoćnici u nastavi na čemu im posebno zahvaljujem – dodao je župan Celjak. 

U prvom mjesecu ove godine pristiglo je već 26 zahtjeva. Pogodnost za roditelje koji su se doselili u Samobor jest to što, kako bi ostvarili naknadu, više ne moraju biti prijavljeni pet godina, već tri Naknade u Samoboru dostupne većem broju roditelja Lani stiglo 297 zahtjeva, a ove godine za novorođenčad ide 200.000 eura JAHAČI su u središtu grada dočekani uz zvuk tamburice, ali i krafne, domaću rakiju i ostale slavonske tradicionalne proizvode Pokladno jahanje prvi put zabilježeno još 1902. godine 21. Vinkovačko pokladno jahanje okupilo pedesetak jahača Naknada je 400 eura za prvo i drugo te 930 eura za treće i svako sljedeće novorođenče Demografska mjera u Jastrebarskom U ovoj godini 60.000 eura za naknade za opremu novorođenčadi