Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Posjet veleposlanika

Finski spremnici za bolje gospodarenje otpadom

Go kraja godine u Kutini će biti postavljeno još 20 novih polupodzemnih spremnika za otpad
1/3
Foto: Grad Kutina
Finska tvrtka MOLOK Oy prije 25 godina prva je postavila temelje polupodzemnom gospodarenju otpadom i reciklažnim sirovinama, a danas je u Hrvatskoj implementirano više od 300 jedinica u više od 30 hrvatskih gradova

Veleposlanik Finske Risto Piipponen posjetio je Kutinu u povodu odabira finskih Moloka polupodzemnih spremnika kao dio aktivnosti održivog sustava gospodarenja otpadom Grada Kutine.

Nastavlja se energetska obnova u Kutini, nova je vrijedna 4,25 milijuna kuna Uređuje se vrtić “Maslačak”, radovi i za vrijeme ljetnih praznika

Finska tvrtka MOLOK Oy prije 25 godina prva je postavila temelje polupodzemnom gospodarenju otpadom i reciklažnim sirovinama, a danas je u Hrvatskoj implementirano više od 300 jedinica u više od 30 hrvatskih gradova među kojima se nalazi i Kutina.

Krajem 2018. godine na četiri lokacije u Kutini je postavljeno 8 polupodzemnih spremnika u blizini višestambenih zgrada za odvojeno sakupljanje biorazgradivog otpada i miješanog komunalnog otpada, a do kraja godine u Kutini će biti postavljeno još 20 novih polupodzemnih spremnika za otpad.

Foto: Grad Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je da će se time i omogućiti kvalitetno prikupljanje komunalnog otpada u samom središtu grada gdje se nalazi niz stambenih objekata te da će se tim načinom uvelike pomoći građanima u razvrstavanju i upravljanju kućnim otpadom kao i tvrtki Eko Moslavina u kvalitetnom nadzoru prikupljanja, sortiranja i otpremi otpada iz centra grada.

Finskom veleposlaniku i delegaciji pročelnik Hrvoje Krmelić održao je kratku prezentaciju kutinske Industrijsko-logističke zone, a potom je obavljena isporuka spremnika za otpad u dvorištu tvrtke Eko Moslavina. 

Romska zajednica Prezentiran Akcijski plan za Rome u Kutini