Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji u financiranju školske prehrane

Gotovo milijun kuna za besplatne obroke koje će dobiti 967 učenika u 22 škole

Foto: SMŽ
Pomoć podjelom obroka daje dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima  subvencioniranja prehrane, čime će ona biti dostupna većem broju djece

Zamjenik župana Mihael Jurić nazočio je u Zagrebu uručenju ugovora u okviru poziva Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022.–2023., koji se u Sisačko-moslavačkoj županiji provodi putem projekta "Idemo na obrok".

U sklopu projekta "Idemo na obrok" u Sisačko-moslavačkoj županiji sudjeluju 22 škole s 967 učenika koje su smještene u jedinicama područne (regionalne) samouprave s indeksom razvijenosti ispod 105 posto. Ukupno je u sklopu poziva podijeljeno 30 milijuna kuna, a vrijednost projekta za područje županije je 999.713,61 kunu.

Cilj poziva Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022.–2023., u koji je usmjereno ukupno 30 milijuna kuna, ublažavanje je najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili  u riziku od siromaštva, i to podjelom obroka u javnim osnovnim školama.

Pomoć podjelom obroka daje dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima  subvencioniranja prehrane, čime će ona biti dostupna većem broju djece. Ugovor je uručio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.