Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpore

Grad Osijek dodijelio 256.000 kuna poduzetnicima

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Za sljedeću godinu planiramo povećati osnovicu, da bude veća od 70.000 kuna po poduzetniku, razmišljamo da ona bude 100.000 kuna, rekao je gradonačelnik Ivica Vrkić

U osječkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić dodijelio je potpore u ukupnom iznosu od 256.000 kuna za 19 poduzetnika koji su se prijavili na javni poziv Grada za potpore iz općeg programa poticanja razvoja poduzetništva.

Kako je rekao Tomislav Krolo, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, to je u ovoj godini četvrta dodjela potpora poduzetnicima s područja Osijeka.

Novska Vjetar u leđa 'Bez ovih sredstava ne bih mogao krenuti u otvaranje obrta'

 - Njima je taj novac već uplaćen. Preostali iznos za potpore planiran u gradskom proračunu za ovu godinu je 620.000 kuna. Pozivam sve micro, male i srednje poduzetnike da prate naše javne pozive na internetskoj stranici Grada Osijeka i prijave se za neku od sedam mjera za koje imamo osiguran novac - rekao je Krolo i dodao da je maksimalan iznos koji jedan poduzetnik može dobiti 70.000 kuna.

 Gradonačelnik Vrkić najavio je za te namjene povećanje iznosa u gradskom proračunu.

Ministar Štromar u Osječko-baranjskoj županiji Ministar Štromar: U godinu dana u Osječko-baranjsku županiju uloženo 275 milijuna kuna

- Mi ćemo u ovoj godini imati još jedan rebalans proračuna. Do sada je za potpore bilo predviđeno 1,3 milijuna, to ćemo povećati na dva milijuna. Za sljedeću godinu planiramo znatno veći ukupni iznos, ali i povećati osnovicu, da bude veća od 70.000 kuna po poduzetniku, razmišljamo da ona bude 100.000 kuna. Želimo tako pojačati ulaganja u poduzetništvo i obrtništvo i stvarati mogućnost veće zapošljivosti mladih ljudi i da to bude jedan od razloga koji će ih zadržati da ostanu živjeti u Osijeku - zaključio je Vrkić.

Na pitanje novinara koliko je trajao proces od zaprimanja prijava do dodjela potpora, Krolo je rekao kako je prošlo samo malo više od mjesec dana.

Daruvar Program poticanja poduzetnika Grada Daruvara Pomoć Grada omogućila im je da zaposle po jednu osobu