Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Globalna solidarnost

I župan Pauk poziva na mir u svijetu

Foto: Šibensko-kninska županija
Izuzetno mi je drago što kao čovjek i kao političar imam priliku javno podržati jednu ovakvu inicijativu i podići svoj glas za mir! Ova kriza može biti prilika da učinimo iskorak prema solidarnosti, uključivosti, održivom razvoju, izgradnji povjerenja među narodima i toliko željenom miru, kazao je Pauk

Šibensko-kninski župan Goran Pauk pridružio se svjetskom projektu Globalna solidarnost te izrazio podršku pozivu Glavnog tajnika UN-a Antónia Guterresa za trenutačni prekid vatre i uspostavu primirja u svijetu. 

Županija sklopila ugovor s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak Mladim poduzetnicima, početnicima i ženama sufinancirat će 75% kamate

„Pandemija virusa COVID-19 globalna je prijetnja, zahtijeva zajednički odgovor . Okončanjem ratova radi solidarnosti višestruko bi se ojačao imunitet cijele svjetske zajednice“, stoji, između ostalog, u pozivu Glavnog tajnika UN-a. 

– Izuzetno mi je drago što kao čovjek i kao političar imam priliku javno podržati jednu ovakvu inicijativu i podići svoj glas za mir! Ova kriza može biti prilika da učinimo iskorak prema solidarnosti, uključivosti, održivom razvoju, izgradnji povjerenja među narodima i toliko željenom miru – kazao je Pauk.