Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Turistička zajednica Brodsko-posavske županije

"Kad vide naš štand, mnogi pomisle da je riječ o Sloveniji, ali to je pokretač razgovora"

storyeditor/2024-03-01/turisti_1.JPG
Foto: TURISTIčKA ZAJEDNICA BPŽ NA ZAJEDNIČKOM štandu Hrvatske turističke zajednice

Turistički klaster Slavonija uspješno se predstavio na najvećem nizozemskom sajmu za biciklizam i pješačenje Fiets en Wandelberus koji je krajem veljače održan u Utrechtu.

Više od 24 tisuće posjetitelja sajma vidjelo je ponudu pet slavonskih županija – Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.

Nositelj organizacije nastupa na ovom sajmu bila je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije.

Nizozemski turisti, prema Hrvatskoj turističkoj zajednici i profilu tržišta iz 2022., traže boravak na zraku, bijeg od velikih urbanih sredina i zatvorenog prostora. Biciklizam, boravak u prirodi i aktivni odmor njihove su omiljene aktivnosti.

– Upravo to je ono što Slavonija nudi. Mnogi još uvijek, kad vide naš štand, pomisle da je riječ o Sloveniji. Unatoč nesporazumu, to je odličan pokretač razgovora o ljepotama slavonskog kraja, pješačkim stazama, biciklističkim rutama i nezaboravnoj gastronomiji te ljubaznim domaćinima – istaknuo je Krešimir Herceg, predstavnik turističkog klastera Slavonija na sajmu.

Pokazalo se da je upravo slavonska nezasićenost turizmom i gužvama pun pogodak. Aktivnim nizozemskim turistima sviđa se neistraženi aspekt Slavonije koji istovremeno nudi brojne prilike za biciklizam i pješačenje. Bilo da je riječ o kratkim ili dugim rutama, shvatili su da Slavonija ima "ono nešto" za njih. Degustirali su i slavonske delicije poput kobasica, čvaraka i travarice, koje ih nisu ostavile ravnodušnima.

Osim Slavonije, na zajedničkom štandu Hrvatske turističke zajednice u organizaciji predstavništva u Amsterdamu predstavili su se Lika, Kvarner, Zadarska, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija.

storyeditor/2024-03-01/Zapresic1.jpg Obnova Jelačićeva posjeda dat će novu kvalitetu gradu Za obljetnicu Turističke zajednice naglasak na Novim dvorima storyeditor/2024-03-01/PXL_010324_110943976.jpg Jedan od prioriteta Plana razvoja općine Klis je razvoj održive mobilnosti BiciKlis: cilj je da se do svakog naselja biciklom stigne za 15 minuta U punom je jeku dogradnja i rekonstrukcija Dječjeg vrtića "Čarobna šuma" u Špišić Bukovici. Vrijednost projekta je 1,325.636 eura U Špišić Bukovici Obnavlja se i dograđuje dječji vrtić "Čarobna šuma"