Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PREDAVANJE U INKUBATORU IDEJA

Kako izgleda Bilogora očima biciklista

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Interaktivno su predavanje održali biciklisti Ines Negro i Dražen Pleško

“Bilogora okom biciklista – blizu, bliže, najbliže” naziv je predavanja koje se održalo u Inkubatoru ideja. Predavanje su održali zaljubljenici u fotografiju, biciklizam i prirodu Dražen Pleško i Ines Negro.

Osim što otkrivaju nezabilježene rute kroz bilogorsku šumu, također i fotografiraju prirodne ljepote koje susreću na biciklističkim rutama 
Bilogore. 

– Bilogora je zbilja zanimljiva za vožnju biciklom. Ima prekrasnih, različitih dijelova i neotkrivenih ruta, ali i ruta koje znaju biti zbilja zahtjevne, no unatoč tome uvijek se vozimo s velikim užitkom. Fotografija imamo zbilja puno, više od tisuću, a za ovo predavanje odvojili smo njih oko 300 – kazala je Ines Negro koja će iduće godine obilježiti 30 godina otkako se bavi biciklizmom.

Okupljeni su kroz fotografije i kratki film imali prilike pogledati kako izgleda Bilogora kada je se obilazi na dva kotača, a osim toga, mogli su čuti više o prednostima aktivnog bavljenja biciklizmom, biciklističkim rutama, pejzažnoj i makrofotografiji.

Fotografski par Pleško i Negro na svojim je biciklističkim turama zabilježio mnogobrojne biljne i životinjske vrste, uključujući i neke koje 
su zaštićene. S najvišim vrhom od 309 metara nadmorske visine, Bilogora je idealna početna stanica za sve koji se tek počinju baviti biciklizmom. Uz blage bregove i uspone idealna je za bicikliste amatere, ali ima i zahtjevnije rute za koje je potrebna dobra kondicija.

– Predavanje je bilo vrlo poučno i zanimljivo, vidjeli smo jedan sasvim novi aspekt gledanja na prirodu. I sama povremeno vozim bicikl pa sam dobila i neke nove ideje za nove rute – kazala je nakon interaktivnog predavanja Đurđica Ištef Benšić.