Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Na bolničkom liječenju u Brodsko-posavskoj županiji trenutačno su 42 osobe

Korona ne posustaje, proteklog tjedna udvostručen broj zaraženih

Foto: Raphael Lafargue/ABACA
U slavonskobrodskom Domu zdravlja građani se mogu cijepiti svakog dana poslijepodne, dok je cijepljenje organizirano u Novoj Gradiški ovaj tjedan u utorak i srijedu

Koronavirus ne posustaje. Broj zaraženih u Brodsko-posavskoj  županiji proteklog tjedna (1573) gotovo se udvostručio u odnosu na pretprošli, kada ih je bilo 866. Prema podacima županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, samo u četvrtak zabilježena su čak 322 nova slučaja zaraze COVID-19, što je novi dnevni rekord.

Ukupan broj zaraženih osoba na području ove županije od početka epidemije popeo se na više od 23,5 tisuće, dok je broj preminulih od COVID-19 narastao na 360.

Ne smanjuje se ni broj oboljelih na bolničkom liječenju. U slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici tako su trenutačno hospitalizirane 42 osobe, među kojima ih je sedam na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, trenutačno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 1445 osoba.

U Slavonskom Brodu građani se mogu cijepiti u Domu zdravlja (Trg hrvatskog proljeća 3) svaki dan od ponedjeljka do petka od 15 do 20 sati. U Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića cijepljenje će se obavljati u utorak 18. siječnja od 13 do 16 sati, a u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije (A. Cesarca 71) u subotu i nedjelju 22. i 23. siječnja od 8 do 15 sati.

U Novoj Gradiški javno cijepljenje obavljat će se u Društvenom domu u utorak i srijedu, 18. i 19. siječnja od 8 do 12 sati, u četvrtak, 20. siječnja od 15 do 19 i u  subotu 22. siječnja od 8 do 13 sati. U novogradiškoj Općoj bolnici zainteresirani se građani mogu cijepiti u utorak 18. siječnja od 15.30 do 17 sati.