Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Financijska potpora udrugama iz područja zdravstva, socijalne skrbi i Domovinskog rata

Marušić: Udruge su kod nas jako aktivne i treba ih poticati

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Ugovori o potpori koje je Županija potpisala s udrugama vrijede više od 700 tisuća kuna

Brodsko-posavska županija potpisala je više od 700 tisuća kuna vrijedne ugovore o dodjeli potpora udrugama za programe i projekte iz područja zdravstva, socijalne skrbi i skrbi za hrvatske branitelje.

Ugovori o financiranju potpisani su s 49 udruga, među kojima je najviše onih iz područja zdravstva i socijalne skrbi (23) te onih koje baštine vrijednosti Domovinskog rata (19). Sredstva za ovu namjenu planirana su u županijskom proračunu za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 933.273 kune.

– Udruge su kod nas jako aktivne i naravno da ih treba poticati. One su svojim radom pridonijele i dovele do potpisivanja ovih ugovora – rekao je župan Danijel Marušić. Udruge su programe prijavljivale za prioritetna područja zdravstvene i socijalno-humanitarne djelatnosti, promicanja vrijednosti Domovinskog rata, zaštite od nasilja u obitelji te skrbi za osobe starije životne dobi.

– Rad i djelovanje udruga vrlo su važni. One u našem društvu trebaju ukazivati na određene nedostatke i popunjavati programe koji se ne mogu financirati putem institucija – rekao je Branko Sabo, pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

Između ostalih, potpora je dodijeljena i košarkaškom klubu invalida Brod čiji je projekt usmjeren na uključivanje osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti. - Podrška nam puno znači. U zadnje dvije godine ne djelujemo samo u Slavonskom Brodu, nego i u Novoj Gradiški, što iziskuje velike troškove prijevoza i opreme - rekao je dopredsjednik kluba Igor Ograjšek. 

NAJMLAĐE SVEUČILIŠTE U HRVATSKOJ Sveučilištu 2,2 milijuna kuna: 'Radi jako dobar posao' Jaskanska sportska legenda Davorin Kopić je vezan uz dvorac Erdödy ”Pamtim priče prabake i bake o životu u dvoru” Damir Severinac, legendarni spiker i voditelj Radio Jaske ”Obnova dvorca je jedna od najvećih investicija u povijesti našeg grada i zato je s nestrpljenjem čekam”