Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
virovitičko-podravska županija

Mještani Gornjeg Viljeva asfaltiranom cestom povezani s ostatkom općine

STANOVNICIMA se ostvario dugogodišnji san i sreća se vidjela na njihovim licima
Foto: Kristijan Toplak
Sredstvima Virovitičko-podravske županije, odnosno Županijske uprave za ceste, asfaltirana je ova dionica u duljini od 2360 metara

Ono što nekima predstavlja brza cesta, to je nama ova prometnica koja nas asfaltom spaja s Donjom Bukovicom, a dalje s ostatkom općine, naglasili su proteklog tjedna mještani Gornjeg Viljeva, malenog naselja u općini Nova Bukovica kojima se ostvario dugogodišnji san. Na njihovim su se licima odražavali sreća i zadovoljstvo.

Dobili su asfaltiranu cestu koja ih spaja sa svijetom. Donedavno je u njihovom kućnom budžetu kao "normalno" bilo mijenjanje amortizera. Prije četiri godine, sredstvima Virovitičko-podravske županije, asfalt je postavljen u samom naselju, a danas su asfaltiranom cestom spojeni s ostatkom svijeta.

I dva stajališta

Zahvaljivali su u ponedjeljak mještani Gornjeg Viljeva župana Igoru Androviću jer je, kažu, ostvario njihov dugogodišnji san. Asfalt je bio želja i težnja žitelja ovog naselja, a danas je ostvarena. Uz župana Igora Androvića, u Gornjem Viljevu bio je i načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, kao i ravnatelj Županijske uprave za ceste Bruno Perkec.

Sredstvima Virovitičko-podravske županije, odnosno Županijske uprave za ceste, asfaltirana je ova dionica u duljini od 2360 metara. Osim toga, sagrađena su i dva autobusna stajališta u Miljevcima. Za ove dvije investicije Virovitičko-podravska županija, odnosno Županijska uprava za ceste izdvojila je 380.000 eura.

Uskoro novi projekt

– Oduvijek su briga Županije svi naši gradovi i općine, ali i malena naselja kao Gornje Viljevo, gdje žive ljudi koji žele i zaslužuju uvjete kakve imaju i drugi. U budućnosti želimo da svako naše naselje dobije asfalt, kako bi ljudima bilo što ljepše i ugodnije živjeti. To je naša obveza prema stanovnicima svih naselja na našem području koja ga još nemaju – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, uskoro kreće i gradnja ceste na dionici od Novaka do Zidine. Riječ je o asfaltiranju ceste koja se nalazi na području općine Sopje. Vrijednost projekta iznosi 344.243 eura, od čega je sufinanciranje Ministarstva za regionalni razvoj i fondove EU 264.000 eura, odnosno gotovo 77 posto vrijednosti projekta, a sve putem Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem. Rok za završetak radova iznosi 12 mjeseci.

Pobjednica Eva Gal Čestitao i župan Svjetska prvakinja Eva Gal stigla kući U SVETIŠTU Gospe Voćinske u Voćinu položen je kamen temeljac za centar Biskup blagoslovio kamen temeljac U Voćinu se gradi Pastoralno-duhovni centar Župan Igor Andrović i direktor tvrtke Čazmatrans promet Dražen Pavlović potpisali su ugovor o jednogodišnjem prijevozu učenika osnovnih škola Potpisan ugovor Besplatan prijevoz za 1332 učenika