Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Veselje u Rakovcu: 1300 stanovnika općine dobilo je rotor

Možemo lakše disati znajući da su nam djeca sad sigurnija u prometu

Cijeli projekt stajao je 1,63 milijuna kuna, a gradilo se tri mjeseca
1/6
Foto: Zagrebačka županija
Načelnica je istaknula kako je ovaj građevinski pothvat došao “kao naručen” uoči 25. obljetnice postojanja Općine Rakovec

Zadovoljni izrazi na licima prisutnih građana dokazali su da je projekt gradnje kružnog toka u mjestu Rakovec bila izuzetno dobra ideja.

Prošli tjedan se, naime, održalo svečano otvorenje novog rotora, koji je stajao 1,63 milijuna kuna, više od polovice uobičajenog proračuna cijele Općine Rakovec.

Škola u Kupljenovu Otvaranje obnovljene osnovne škole izazvalo oduševljenje u Kupljenovu Škola napokon zasjala u novom ruhu, na krovu ima i odbojkaško igralište

Sigurnija zona za djecu

– Od ovog iznosa Županijska uprava za ceste osigurala je 1,42 milijuna, a Općina 213.000 kuna – rekla je načelnica općine Rakovec Brankica Berc, nadodavši kako je, osim novog kružnog toga, ovime mjesto dobilo i osjećaj sigurnosti i mirniju prometnu zonu za školsku djecu.

Naime, učenici obližnje osnovne škole često onuda prolaze i novim rotorom ovo inače riskantno područje postalo je puno sigurnije za sve u okolici. Načelnica je također istaknula kako je ovaj građevinski pothvat, koji je planiran godinu dana ranije a radovi su trajali tri mjeseca, došao “kao naručen” uoči 25. obljetnice postojanja Općine Rakovec.

pčelari Priznanje za kakvoću meda najboljim pčelarima “Naši pčelari su hobisti, ali proizvode najbolji med”

– Zahvaljujemo županu što podupire projekte u našoj općini! Sve ono što je dosad realizirano - od asfaltiranih cesta, uređenih društvenih domova, plinofikacije, gradnje vodovoda, ‘povrata’ osmogodišnjeg obrazovanja i još toga, potvrđuje da je osnivanje Općine Rakovec prije 25 godina bilo opravdano – rekla je Benc, te još jednom istaknula kako Rakovec sada ima novu i ljepšu vizuru.

Otvorenju je prisustvovao i zagrebački župan Stjepan Kožić.

ŽAC mora i može bolje

– Postojanje malih općina izuzetno je bitno njihovim žiteljima, i nisam siguran da bi se bez općina ovakvi projekti mogli realizirati – rekao je i još jednom naglasio da stanje lokalnih i županijskih cesta nije dobro.

Stjepan Kožić Raspisan natječaj Pedeset stipendija za učenike i studente iz županije

– Način financiranja ŽAC-a ne omogućava realizaciju značajnijih i kvalitetnijih projekata. Glavni izvor prihoda županijskih uprava za ceste - naknada koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila, nije se mijenjala od 2002. godine. Tražimo resorno ministarstvo da se odnos prema županijskim upravama za ceste popravi, da bude kvalitetniji. Bit ćemo uporni u tome – istaknuo je župan.

Općina Rakovec ima 12 naselja, a ukupno stanovništvo od 1252 stanovnika “nagurano” je u samo 35 četvornih kilometara. Novi kružni tok nalazi se na spoju dviju županijskih cesta prema Mlaki, odnosno čvorištu Sv. Helena. 

Zagrebačka županija Cijelo selo brine o okolišu Kod nas je kontejner za smeće uvijek prazan, a onaj za papir pun Biciklistice Klikom do svih biciklističkih ruta u županiji Na dva kotača do najljepšeg turističkog iskustva