Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
BAZENI U LIPIKU

Na Lipičkoj rivijeri noćno kupanje, sportska događanja...

Posjetiteljima se nude tri bazena, i to onaj olimpijskih dimenzija, srednji za neplivače dubine 60 do 120 centimetara kao i mali bazen za djecu
Foto: TZ Lipik
Posjetiteljima se nude tri bazena, i to onaj olimpijskih dimenzija, srednji za neplivače dubine 60 do 120 centimetara kao i mali bazen za djecu.

Unatoč epidemiji koronavirusa i svim propisanim mjerama koje se moraju poštivati, bazeni u Lipiku i ove godine postali su mjesto središnjeg okupljanja građana ovoga dijela Hrvatske. Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana podsjeća kako je ove godine prvi put poslije rata privatni koncesionar odustao od bazena u Lipiku pa je Gradske bazene preuzeo Grad Lipik s gradskim tvrtkama Lira i Lipkom.

Projekt vrijedan 73 milijuna kuna za razvoj turizma Terme Lipik – projekt koji na mala vrata vraća Lipik na kartu turističkih destinacija

– Pokazalo se to kao odličan potez što nam pokazuje i broj posjeta. Na „lipičkoj rivijeri“ okupljajuse građani u krugu od 70-80 kilometara što se vidi i po registracijskim pločicama automobila parkiranih kod bazena. Sve to malo su nam otežale epidemiološke mjere koje se moraju provoditi, ali i to se radi kako se traži tako da nema nikakvih problema – kaže nam gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Dodaje i kako su na bazenima osigurani razni sadržaji poput noćnog kupanja, glazbenih i sportskih manifestacija i slično. Organizirana je i škola košarke kao i druženje kupača sa slijepim i slabovidnim osobama uz pikado,igru s loptama i šahom za slijepe.

Nova veza dvaju gradova Turistički vlakić za bolju povezanost Lipika i Pakraca

Ugostitelji, koji su odabrani putem natječaja, ponudili su kvalitetnu hranu i osvježavajuća pića tako da se pronađe za svakoga po nešto. Inače, bazeni u Lipiku posjetiteljima nude tri bazena i to onaj olimpijskih dimenzija, srednji za neplivače dubine 60 do 120 centimetara kao i mali bazen za djecu.

– U planu nam je dodatno unaprijediti ponudi i sadržaje kako bi „lipička rivijera“ postala još primamljivija posjetiteljima iz Hrvatske, ali i inozemstva – rekao je Kasana.