Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganja u školske objekte

Na Srednjoj školi Viktorovac uskoro nova fasada

Škola u Viktorovcu
Foto: Sisačko-moslavačka županija

U tijeku su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi Srednje škole Viktorovac Sisak koji se financiraju iz županijskog proračuna, a vrijednost radova iznosi oko 80 tisuća eura, plus PDV.

Nova fasada, ističu u županijskoj upravi, znatno će doprinijeti uštedi energije. Inače, Srednja škola Viktorovac Sisak jedna je od prvih škola koju je Sisačko-moslavačka županija obnovila nakon potresa, a sama obnova odvijala se u dvije faze.

– U prvoj fazi 2021. sanirali smo oštećenja uzrokovana potresom na jugozapadnom dijelu škole i tako omogućili učenicima da neometano pohađaju nastavu odmah nakon potresa, a u drugoj fazi, krajem 2022. godine, obnovili smo sportsku dvoranu, kabinete, multifunkcionalnu dvoranu, knjižnicu s galerijom i sanitarne čvorove – istaknuo je župan Ivan Celjak.

Vrijednost radova obnove iznosila je oko 477 tisuća eura s PDV-om, za što su sredstva bila osigurana iz Fonda solidarnosti EU.

– Obnova nam znači jako puno te je značajno što ovo nisu samo kozmetički radovi, nego je zgrada sad veća. Sigurnost boravka u ovoj školi je puno veća, a naravno da je u lijepom prostoru ugodnije raditi – rekla je lani nakon završetka obnove ravnateljica Srednje škole Viktorovac Koraljka Porić.

Srednja škola Viktorovac Sisak s više od 500 učenika najveća je škola po broju učenika u Sisačko-moslavačkoj županiji, a učenike osposobljava u zanimanjima kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar.

storyeditor/2024-03-03/SMZ_B_SLAGER_GAMING.JPG Savjet za mlade Više od 60 igrača na turniru EA sports FC 24 storyeditor/2024-03-01/smz_a_slager_popovaca__1_.JPG Stižu iz drugih zdravstvenih ustanova U županijsku bolnicu u Popovači i dalje dolaze novi liječnici Ivan Celjak SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA U ožujku povratak ambulanti u obnovljenu zgradu Doma zdravlja u Sisku